e. Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3660

Vanda, bátran kijelenthetem, hogy ez egy remek írás ismét! Nagyon találó az összehasonlítás, a filmek és Petacchi pályafutásának szakaszai, nagy versenyei között.

Rögtön felsejlett előttem jónéhány kép, és jónéhány emlék. A 2003-as Tour, a legjobb és legemlékezetesebb Tour, amit én eddig láttam, akkor döntöttem el, hogy nekem egyszer el kell jutnom a Tour-ra és meg kell ízlelnem, hogy milyen az út mellett szurkolni és élőben részt venni egy kerékpárversenyben.

Aztán a Fassa Bortolo is eszembe jutott, Basso, Bruseghin, Petacchi és Cancellara. Milyen jó kis csapat volt. És Petacchi valóban mestere annak, hogy a vonat élén száguldjon a győzelmek felé. A Fassa Bortolo igencsak megfogyatkozva jutott el Párizsig az említett évben, ha az emlékezetem nem csal, csak hárman. Basso abban az évben robbant be, 7. lett a Tour-on Zubi és Mayo mögött.

Persze megjelent lelki szemeim előtt a 2005-ös VB, Boonen győzelme, amikor az ifjú belga bezsebelte a szivárványost. Talán akkor komolyodott meg egy kicsit.

Érdekes volt, amikor egy csapatba kerültek Zabellel, de azt kell mondanom, hogy mintaszerűen tudnak, mostmár csak tudtak együtt dolgozni.

Felsejlett előttem, ahogy a dühös Petacchi a csapatbuszba boxol, és ezzel véget is ér számára a 2006-os Vuelta. De a 2007-es Giro annál fényesebbre sikeredett, megtört a jég, sorba jöttek a győzelmek, és nem volt kérdés, hogy ha eljut Milánóig, kié lesz a ciklámen trikó.

Csomó minden eszembe jutott mosta hogy Vanda sorait olvastam, és jó volt visszagondolni, ezért is kalandoztam el egy kicsit. :)

Az nem vitás, hogy Petacchi jó versenyző, a sprinterek közt az egyik legjobb. Én bízom benne, hogy talál csapatot és ha lejár az eltiltás visszatér a pelotonba.

Előzmény: Törölt nick (3656)