Én is ezért kattantam rá az online Antikváriumra, és jó néhány könyvet találtam, amirt egyszerűen nem bírtam ott hagyni.
Nem igazán akarom én kritizálni (meg hamuesőt sem akarok a fejemre:). Szerintem az biztos, hogy úttörő ötletek, de ennél mára már van modernebb, összefogottabb könyv. Persze az haladó, és értékelendő, ha valaki akkor összegyűjtötte a régi művelési módokat, mert bizony akkor, Németországban még ismerték a régi falusi kertek praktikáit.
Az utak kérdése: A régi, nagyobb kertemben nekem is csak egy fő útvonal volt, amit füvesítettem. Bóklászni meg eleget bóklásztam én is, a talaj is kötöt felénk is. A kötött talaj művelésére szerintem nem teljesen alkalmazható a csak takarással művelt felület A tömörödés miatt lazítani kell. Akár szerszámmal is. De így lehet egy tagban művelni. Mára a kis kertemben inkább burkoltam az utakat. Így a mai eső és jég után egyből tudtam menni:)
Szerintem sok ismeret van benne, de ez csak egy a sok könyv közül. Módszereket ismertet, de ha olvasol másokat is felismered, hogy bizony több témában hiányos, vagy egyszerűen nem jön be a módszer. Másokat is kell olvasni, és főleg azokat a vonatkozó szakirodalmat, amelyek az adott növények termesztésével foglakoznak. Nem csak a módszert, hanem a növényt is kell ismerni. De majd megbeszélhetjük.