midnight coder Creative Commons License 2008.05.17 0 0 63
Az alapvető különbség a biztosítás és az állam bácsi által szolgáltatott TB és nyugdíj között az hogy az előbbi önkéntes, a felek közös akarata nyomán létrejött szerződés. Én mint midnight coder ha akarok odamegyek a biztosítóhoz ha akarok és kötök vele szerződést hogy ha én is akarok és ő is akar, olyan paraméterek alapján amiben meg tudunk egyezni - ez persze a gyakorlatban általában előre kidolgozott konstrukciókat jelent amit vagy elfogadok vagy nem. Ezzel szemben állam bácsi fogja a pénzem X százalékát (és itt most tökmindegy hogy a munkavállaló vagy a munkaadó fizeti, ez csak a parasztok vakítására szolgál, valójában mindent a munkavállaló fizet csak amit a munkáltató azt ez utóbbi adminisztrálja - ami amúgy a cégek adminisztrációs költségeinek növelésén túl kizárólag a feketegazdaság erősítését szolgálja - illetve azt hogy az átlagpolgár ne tudja mennyit is fizet valójában) és elveszi ha akarom ha nem.

Persze ilyen a kötelező biztosítás is, de ott legalább eldönthetem hogy akarok-e autót vagy nem, másrészt közel sem ekkora összeg.
Előzmény: Törölt nick (62)