BUD-LPL-BUD Május 11-12. EI-DAR és EI-DWJ
Jó kis maratoni út volt. Pontos érkezés oda-vissza, gép eléggé fullos. kiérkezés után átugrottam Manchesterbe az Airlink 700-al. Retúr 10 font, LPL-ről direkt a Piccadilly stationre. Ott egy rövid séta, majd ki MAN-ra éjszakázni. Marha nagy reptér három terminállal. A T1-nél lévő parkolóház tetejéről sokmindent látni.
Másnap hajnal 5kor vissza LPL-re, majd onnan be a városba. 7 körül a Lime Street Stationnél vagyok, majd jön egy kiadós séta: Cavern negyed, waterfront, Albert Dock, Cathedral, és már sajnos mehetek is vissza LPL-re a korai (13:20) hazaút miatt. Olyan 3,5 órát töltöttem a városban.
Liverpoolt csak ajánlani tudom, csomó jó program van és vannak ingyenes múzeumok, pl. a nemzetközi rabszolgaság-múzeum és a tengerészeti múzeum az Albert Docknál. Idén Európa kulturális fővárosa. Természetesen az enyémhez hasonló villámlátogatás során nincs idő sokmindenre, max. sétára, de így is megérte, kaptam egy kis ízelítőt.
Sajnos egy ideig ez az utolsó utam a kellemetlen nyári árak miatt, legközelebb majd ősszel, remélhetőleg ismét a befektetők pénzén utazok.