Törölt nick Creative Commons License 2008.05.16 0 0 1499
A férjem hiperszuper kenyérreceptje

270 ml víz
225g tönkölybúza liszt (TK) - mi frissen őröljük (van a robotgépünkhöz egy kiegészítő kütyü amivel itthon is tudunk gabonát őrölni - teljesen más az íze a frissen őröltből készült cuccoknak! - a legdurvább fokozaton őröljük úgy finomabb is és a GI-je is jobb lesz!)
225g rozsliszt - mi frissen őröljük (u.a.)
2-3 ek olaj
1 kk méz (ez kell... az édesítőszert nem eszi meg az élesztőgomba, neki KAJA kell:)
1-1,5 kk só
1/4 kocka friss élesztő
3 EK sikér
köménymag + amit akartok bele (fú... a dióskenyér az pl. valami mesés:)

gépben sütve: folyadék az aljára, szilárd a tetejére aztán mindent bele

kézzel sütve: összegyúrni a tésztát, keleszted 1 órát, megint összegyúrni, megint keleszteni, megformázni, még keleszteni, be a sütőbe: 225 fokra felmelegíteni a sütőt, berakni a sütőbe a kenyeret, azonnal letekerni 200-ra, kb. 40 perc sütés

(pizzatészta u.ez de abba mi csak tönkölyt pakolunk - van egy gránitlapunk, azt szoktuk olyankor berakni a sütőbe, a sütővel együtt kell felmelegíteni aztán arra pakolni a cuccot -a kenyeret is!- olyan lesz mintha kemencében sült volna:)