il1321
2008.05.16
|
|
0 0
5681
|
A fórumon jelenlévők nagy része tényleg kedvtelési célra, saját magának termel. Nem is nagy mennyiséget. Én sem elleneztem a vegyszerek szakszerű használatát, nagybani termelés esetén valószínű nem is lehetne másként az elvárásoknak megfelelő terméket előállítani. De itthon, saját részre más a helyzet. A magam részéről lehetőleg kerülöm ezek alkalmazását. De azt sem ítélem el, aki vegyszereket használ. A lényeg a szakszerűség. Ugyanakkor pl. a barackot egy barátom kertjéből kapom, neki több száz fája, van, ő vegyszerekkel kezeli a fáit. Másként nem is tudna termelni, de tudom, hogy a megfelelő időben, megfelelő szereket alkalmaz, hozzáértéssel. Így fenntartás nélkül elfogadom a termékeit.
A nagyüzemi termelésnél pedig nektek is diktál a piac. Szerintem még jóval kevesebb vegyszert szórtok ki, mint a TSZ időkben, amikor ha kellett, ha nem a mennyiséget ki kellett adni. A külvilágtól pedig nem lehetünk függetlenek. A "nyúlfekvésnyi" kiskertekben pedig kenyérgabonát nem tudunk termelni:) |
Előzmény: Mezőgazda (5676)
|
|