Olvaslak már benneteket és néha írogatok is úgy 1,5 éve.
Úgy tűnik, hogy itt mindenki, mintha félne bármilyen vegyszertől. Én tudom, hogy miért.
Azért, mert nem ismerik és nem is akarják megismerni. Ha leszór valamit akkor nem lehet kiengedni a gyereket az udvarra játszani meg ilyen butaságok.
legnagyobb évi-je az általam használt ridomil kontakt és felszívódó gombaölőnek van. Paradicsomban 7nap, krumpliban 21. De hát ki eszik zöld krumpliszárat, gyűszűnyi krumplit, vagy körömnyi paradicsomot? Egyébként is ez gombaölő szer, nem gyomorméreg. Testsúly kilonként 2000mg kéne bekanalazni a halálos tünetekhez.
Akkor nekem az 200000mg(200g)-ot jelentene. Csak észrevenném :)
Actara évi-je:3 nap. Kullancsot viszi mint jég a vetést.
Réz-kén: évi 0 nap.
Amistar, csak az eltarthatóság szempontjából egy kezelés egy évben é.v.i.:14nap krumpliban, paprikában paradicsomban 3 nap
És ezek csak evésre vonatkoznak. Megfogásra, esetleg levélnyalogatásra nem. :)
Ridomil 2x egy évben, előtte, közben, utána réz-kén ha _szükséges_.
Egyszer egy évben Amistar.
2x egy évben Actara.
Szép termésem van, nem viszi el semmilyen vész, nem rohad el. Tovább eltarthatom a termést, amíg olcsó lesz a boltban a krumpli.
Ez csak a krumplira, paradicsomra, paprikára vonatkozik.
Más növény nem kap semmit a rez-kénen kivül. Néha az se...
Te ismered a biológiai védekezést én meg tudom az alapját a vegyszeresnek, azért nem félek tőle.
Ezeket csak azért írtam le, mert úgy látom, hogy itt nagyon erős tévhitek vannak felbukkanóban. A csalános témát már ismerik az emberek. Ismerjék meg egy kicsit kémia oldalát is védekezésnek.
Persze akinek kis kertje van az nem fog szórni semmit és meg is értem.
De azt viszont nem, hogy ha küzd valaki egy növénnyel és ebben a mindentől fertőzött levegőben megtámadja mondjuk a burgonyavész területet és viszi a szép kis növényeit, amikben esetleg még különlegességek is voltak, ő meg nézi tétlenül azt nem értem meg. Képtelen vagyok. És mindez csak azért van, mert bár a csalánből ki tanulták magukat mást nem is nagyon tudnak.
Flame off.
Beszéljünk másról!