oldadore Creative Commons License 2008.05.15 0 0 5076
Videó: http://atv.hu/hircentrum/2008_maj_dobo_kata__minden_parkapcsolatom_szelsoseges_es_vegletes_volt___vide.html

A ma reggeli ATV-Reggeli Jam interjúból megtudható, hogy

a Valami Amerika folytatásának forgatása május végén kezdődik,

és a Libikóka nyáron csak egyszer lesz látható:

Miskolcon, július 17-én,

de ősztől ismét a Pince színházban játsszák.  

Részletek az interjúból:

"Műsorvezető: - Mi volt a legnagyobb nehézség a próbák alatt? Egymással milyen volt a kapcsolat, tanár-diák viszony, vagy pedig baráti? 

Szervét Tibor: - Na, mondjad fiam. Mondjad fiam, milyen volt? 

Dobó Kata: - Bennem azért volt egy kis félelem, hogy úristen, a Szervét Tiborral fogok játszani!  

Műsorvezető: - Igen, azért görcsöl az ember, ha egy ilyen nevet kap! 

Dobó Kata: - Ugyanakkor örültem is neki, mert tudtam, hogy ez egy nagyon-nagyon jó tanulóidőszak lesz számomra, és ez így is lett és van, folyamatosan. 

Szervét Tibor: - Zavarban vagyok. De azért csak mondjad!

Műsorvezető: - Mi az, amit meg tudsz tőle tanulni?  

Dobó Kata: - Most erre nincs elég időnk, hogy ezt felsoroljam. Sok technika dolgot mond, amiben mondjuk én nem vagyok annyira rutinos. Kevés színházat csináltam, ő mögötte azért sok év tapasztalata… nincs olyan sok év, hiszen nagyon fiatal, de több, mint mögöttem. Ezt nem lehet három-négy előadás után produkálni, ami ő mögötte van. Tehát ezeket szívom magamba, amiket így mond. Néha azt mondom magamban, hogy a fene egye meg, és… 

Műsorvezető: - Volt, mikor durcásan kirohantál a próbáról? 

Szervét Tibor: - Nem, de volt, amikor durcásan bennmaradt a próbán. Durcás, olyan volt. Ezért mindjárt most elnézést is kérek, mert nekem tényleg elég hamar eljár a szám. Különösen akkor, amikor úgy érzem, és tényleg úgy is van, hogy mi egy nyelvet beszélünk, egy cél érdekében dolgozunk, és akkor hajrá. Többször volt olyan, hogy én nem voltam tekintettel arra, hogy őneki tényleg mindenestül újszerű ez a fajta munka.  

Műsorvezető: - Igen, Kata rengeteg filmet csinált, és kevésbé szerepelt színházban. Te csináltál filmet is, meg színházat is. 

Szervét Tibor: - Nagyon kevés filmet csináltam - ellentétben Katával -, és sok színházat. Lényegét tekintve a két munka nem más. Ideális esetben a dolog a hitelességre törekszik, ami egyrészt egy belső hitelesség, ami azt jelenti, hogy történjenek meg - lehetőség szerint kivétel nélkül - azok az érzelmek, azok az állapotok, azok az események és dolgok, amik a szereppel megtörténnek. És ezt tudd úgy átadni, hogy a néző ezt kivétel nélkül, mind tudja fogadni."