malvin75 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 772

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni hitelfelvétel ügyében. 38 éves egyedüllálló vagyok és egy 12 milliós használt lakást szeretnék vásárolni. 4 millió forint önerővel rendelkezem és 8 millió forint kölcsönt szeretnék felvenni, kb. 15 éves futamidőre.

A korábbi hozzászólásokból már leszűrtem magamnak, hogy az én esetemben a devizahitel jöhet szóba.

Saját vállalkozásom van és ebben minimálbéres jövedelemre vagyok bejelentve. Ez a hitelbírálatnál gondolom fontos tényező lehet.

Hiteltanácsadóval már felvettem a kapcsolatot és szerinte hitelképes vagyok, de a konkrét bankot még nem árulta el, ő melyiket ajánlja nekem, ám egy kicsit aggódom amiatt, hogy ő valóban a számomra legkedvezőbb konstrukciót/bankot fogja ajánlani vagy inkább azt, ahol ő kapja a legmagasabb jutalékot. 

Voltak próbálkozásaim arra vonatkozóan is, hogy saját magam kértem bankoktól ajánlatot, de ők több esetben csak adtak egy köteg papírt, hogy azt olvassam el, abban minden le van írva vagy azt mondták el, hogy a honlapon mindent el tudok olvasni.

Ez igaz, de laikusként én egy kicsit nehezen igazodom el ebben a banki világban és eddig még soha nem kellett hitelhez folyamodnom, ezért minden jó tanácsot ötletet szívesen veszek.

Előre is köszönöm.