Luca_41 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 16

Napilap - 2008.05.15.
Szerző: SIMON JÓZSEF
KÉZILABDA NŐI VÁLOGATOTT
Csak a gálára kell
Már eldőlt, Kirsner Erika nem szerepelhet Pekingben
A BŐ KERET

Kapusok: Pálinger Katalin (Győr), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (FTC). Mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya (Győr), Juhász Gabriella (FTC), Vincze Melinda (Dunaferr), Tóth Tímea (Hypo), Szűcs Gabriella (DVSC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Herr Anita (Békéscsaba), Mörtel Renáta (Dunaferr), Mehlmann Ibolya (Aalborg), Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Pigniczki Krisztina (Dunaferr), Szucsánszki Zita (FTC), Szamoránsky Piroska (FTC), Borbás Rita (Dunaferr), Mayer Szabina (Fehérép), Kovacsicz Mónika (FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr), Balogh Beatrix (Fehérép), Bódi Bernadett (Randers)

A bukaresti olimpiai selejtezőt sikeresen megvívó női válogatott szövetségi kapitánya, Hajdu János kihirdette 24 tagú bő olimpiai keretét.

„Ebből a keretből választom ki május huszonhetedikén azt a tizennyolc játékost, akik közül tizennégyen utazhatnak Pekingbe – mondta Hajdu János. – Az olimpiai csapatot július végén hagyja jóvá a szövetség elnöksége. Főként a pekingi részvételt kiharcolókra számítok, valamint azokra, akik sérülés miatt hiányoztak a bukaresti selejtezőről. Behívtam volna a debreceni Benyáts Beát is, de most lemondtam róla, mert félő, hogy kiújulnának derék- és térdbántalmai, s ez akadályozhatná külföldre igazolását. A Hypóban szereplő Kirsner Erikára sem számítok, mert a kiválasztott balszélsők megoldják ezen a poszton a szakmai feladatokat.”

A kapitány még nem döntötte el, hogy milyen összeállítású lesz a pekingi keret: elképzelhető, hogy posztonként két-két játékos utazhat, de az is, hogy valamelyik helyre csak egy, s például a jobbátlövő- vagy az irányítóposztra három játékos kerül.

A kerethirdetés nagy vesztese a BL-döntőre készülő Kirsner Erika: „A kapitány várhatóan csak egy balszélsőt visz Pekingbe, s ez Vérten Orsolya lesz. Peking nekem csak álom marad, az Európa-válogatott–Magyarország gálamérkőzésre viszont meghívott a mester.”

Európa legjobbjaival június 1-jén Debrecenben mérkőzik a válogatott. A gálameccsen szereplő csapat 95 százalékát a pekingi keretből válogatja Hajdu János. Az olimpiai felkészülés június 23-án Zalakaroson kezdődik.
Előzmény: Luca_41 (14)