Éloin: nem vagy ünneprontó. De nekem nem emeli a dinnye a cukromat, másrészt meg sok benne a viz, és ezért amúgy is többet lehet belőle enni (legalább nagy a térfogata, nem egy maréknyi). Meg a dietetikusok szoktak néha furcsákat mondani...
Pl. amikor a II. tip. diabommal voltam tájékoztatón, akkor egy elég érdekes nő volt. Rajtam kivül volt ott még 3-4 öreg bácsika, akik rosszul lettek (a feleségükkel együtt), amikor a náci stilű nő közölte velük, hogy ezentúl se rizs, se tészta, se rántott, sesese... Utána beszóltam neki kicsit, hogy szerintem szakmailag most nagy bakot lőtt (ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy ennyi tészta/rizs/akármi plusz még zöldség, kategorikusan tiltó volt), mert az öregek tuti nem fogják betartani. Nem hiszem, hogy 60 évesen fognak gyökeresen életmódot váltani. De nem értettem, mit bregyogok neki...
Vik: azért az se nagy baj, ha nincs választott orvosod :) Ne keseredj el, ha nem vállalnak. Úgy is lehet szülni. Nekem legalábbis az orvosom nem sok vizet zavart a szülésnél, inkább a szülésznő a fontos.
p.