deep forest Creative Commons License 2008.05.14 0 0 6175

"...miért nem lehet olyan településeken-környékén un.legális útvonalat kijelölni igy egy település idegenforgalmát fellenditeni?"

Mint minden, ez is erősen megosztaná a lakosságot. Szerintem egyik polgármester sem merné felvállalni, hogy települése az offroadtól legyen híres. Még csak tervben lenne a dolog, de a lakosság már aláírásokat gyűjtenének, hogy ne legyen. És valamilyen szintem meg is értem őket. Sokan lakóhelyükön a nyugalmat, csendet keresik mint a saját portáján, mint a környező természetben. És akkor csőstül érkeznének oda az ország minden pontjáról számukra nemkívánatosak. Abból csak egy-két panziótulajnak, vendéglátósan lenne extraprofit a többieknek meg nagy szívás.  Pl. Szilvásváradból, a Szalajka-völgyből csinálnának egy offroad központot. Lehet odavonzanának egy hétvégére párszáz offroadost, ugyanakkor többezer túrista, kikapcsolódni vágyó pedig elkerülné a környéket. És szerintem pont ilyen helyeken -ahol legálisan űzhetnék a technikai sportokat- kerülnének elő a lakosság részéről a törvénytelen eszközök.

Előzmény: Fmen (6174)