Shiro Creative Commons License 2008.05.14 0 0 1429
Dorottya!

Én Margitos is voltam, GDM-es is voltam, meg inzulinos is voltam. Igaz, hogy az inzulinos szülés az sajnos nem a Margitban volt, hanem a II. klinikán, mert akkor éppen zárva volt ott a szülészet.

A Margit kh. arról is híres, hogy az egyik olyan szülészet, ahol kifejezetten odafigyelnek a GDMes kismamákra. Ha visszamész az orvosodhoz, akkor el fognak küldeni a belgyógyászhoz, aki megnézi az eredményeidet és azok alapján fog javasolni valamit. Én így látatlanban azt mondom, hogy inzulint fog ajánlani. Ez egyáltalán nem gáz, ezt már itt töbször is leírtam.
Az inzulint a szülésig kell adnod magadnak. Amikor bemész szülni, akkor el kell mondani, hogy utoljára mikor és milyen hatású inzulint adtál be, illetve pontosan milyen diétán vagy. Ezektől függően adnak egy olyan infúziót amiben inzulin és cukor is van valamilyen elegyben. Nekem - császáros szülés volt - amikor kiemelték a méhlepényt, akkor elzárták az infúzió csapját és onnantól ránéznem sem volt szabad az inzulinos fecskendőre. A baba vc értékét mérik azonnal, aztán ha jól emlékszem óránként, és ha kell akkor kap infúzitó, hogy ne hipózzon. Nekem egyik gyerekemnél sem kellett, tökéletes értékeket produkáltak.
Annyi van még, hogy GDMes terhességet sosem engednek túlhordani, hanem a kiírt napon megindítják.
Ja, és inzulinos GDMes a nőgyógyászati protokoll szerint csak PIC-es kórházban szülhet, tehát lehet, hogy orvost kell váltanod, erre készülj azért fel. (amikor visszaállították a Margit szülészetét, akkor nem adták nekik vissza a PIC-et? mert eredetileg volt náluk)

S.
Előzmény: dorottya79 (1423)