cypress. Creative Commons License 2008.05.13 0 0 5587

No igen,tapasztalatom az nincs nagy.Most csináltam először.Gondoltam ha bejött a töknél,hát próba szerencse:-)

Én 2 adagban ültettem el a palántákat.

Párat vettem(a magas vékony paradicsomokat és a kicsi paprikákat,zellert,kelbimbót),azt szakadó esőben raktam el.Pár napra rá a szomszéd adott 4X annyi palántát(kis rövid paradicsomokat és nagyobb paprikákat). Azt melegben raktam estefelé.

Első esetben nagy volt a szél és az eső is lefektette őket,hideg is volt.Éjjelre úgy maradtak,de másnap reggel fogtam és rájukraktam a palackot. Nagyon szépen tartotta/tartja a palántákat a palack.A szélben éppen csak a tetejük mozgott és egyáltalán nem dőltek a sárba.Gyorsan helyrejöttek.

Második esetben(rögtön palackoztam őket) a meleg lekornyasztotta a palántákat,meg a stressz:-)de reggelre olyanok voltak,mintha rögtön oda születtek volna ahová én raktam.

Szóval én nagyon meg vagyok velük elégedve.

Nem hiszem,hogy nálam hőgutát kaptak volna,mert gondolom akkor nem hoznának új leveleket.

Mutatok pár képet,azon látszanak,hogy a sárgább alsó levelek azok amik az átültetéskor is megvoltak("sokkot kaptak").És azóta gyönyörű új levelek jöttek,zöldek. Ezért gondolom jól érzik magukat,nincs melegük. Én minden este megöntözöm őket.

Vannak palánták amik még nem érik el az üveg tetejét,de van olyan is ami már akkor kilógott mikor megvettem.Próbáltam úgy vágni méretre a palackokat,hogy azért kilógjon a palánták teteje és szellőzzenek.Ezt csak a nagyon picikkel nem tudtam megcsinálni...de majd kinövik biztosan ők is a helyüket.

Ja és nálam a palánták pont akkor vannak félárnyékban,mikor a legjobban tűz a nap.A nap többi részében teljes napsütésben vannak.Remélem így is lesz termés:-)

zeller-régi levél/új levél

bimbóskel-régi levél/új levél

kis paradicsom

magas paradicsom

paradicsom-régi levél/új levél

nagy paprika

kis paprika

sokaság:-)pont árnyékban...

Van olyan paradicsom itt ami kisebb,mint amit én neveltem most(és még a neveldében van,nincs kirakva)...de nem akartam kidobni,elültettem azt is.

És még ami nekem nem sikerült palánta,dinnye,erőspaprika azokat is lassan beszerzem és ültetem...

Előzmény: Zitka (5586)