Üdv Szaktársak!
pár napja valaki bedobta, hogy a Bajcsyn a Müart-nál van ipari filc. Ha a Nyugati felüljáró mellett lévő kettő közül valamelyikre gondolt, akkor jelentem, nincs, csak valami iszonyatosan összetömörített 3 mm-es, kevertszálas cucc. Meg a jelek szerint kábé végkiárusítanak és bezárnak, mert semmi se volt.
Másfél éve még volt egy hely az V. kerületben a Sas vagy a Hercegprímás utcában, ugyancsak régi mamut utolsó maradványa, ott volt 3-tól 25 mm-ig minden, a pénteki állás szerint étterem van a helyén.
Viszont eszembe jutott, hogy a pamut-cuccot régen a boltban merinói nemez néven emlegették, és rákeresve kiugrott nekem a Gumex Kft. weblapja. Beszéltem velük és van 100%-os gyapjú (kb. Br. 6500/kg) és valami kevertszálas félgyapjú (kb. br. 4500/kg) is náluk, 2-25 mm-ig kétmilliméterenként. Az 5 mm-es mindkét anyagból méterenként 2,2 kg, ami 10/15 ezer környékén van a kétféle anyagból.
Egy métert adnak minimum. Nekem még ki kell találnom, hogy pontosan milyen vastagságot akarok, de ha egyféle méretre esik a választásunk valakivel, bótolhatunk, mert nekem 10-20 centi kéne csak.
Szerintetek a tiszta gyapjú vagy a kevertszálas lehet a tartósabb, ha arról van szó, hogy mennyire töpped össze a folyamatos billentyűcsapkodástól?
Más: a Fellegiben azt javasolták, hogy színes zongorafilc kapcsán forduljak Szilágyi Zoltán zongorakészítőhöz, aki valahol Újpesten van. A neten egy Szondi utcai címet találtam. Valakinek valami infója van hozzá? A Hammondba belülre tök jó a fehér, de nekem a csembalómhoz meg a harmóniumomhoz a ződ sokkal fáintossabb volna.
Ja és ha valaki vesz, ne felejtse el kimosni, mert
1. szerintem, mint minden gyapjú, összemegy
2. Amikor a régi harmóniumom megjött a javítótól, kinyitottam és a porszag helyett dőlt belőle a Quanto öblítő illata. Heteken át folyton vigyorognom kellett, mikor leültem játszani.
Szilárd