CBNora Creative Commons License 2008.05.12 0 0 5581
A retek nekünk eddig csak fóliában lett jó. És nálunk annyi a légy, hogy szellőztetni is csak úgy szabad, hogy a nyílást lezárom fátyolfóliával. Idén ezt elmulasztottam, mire megnőtt a retek (méretre szépek lettek), olyan kukacosak lettek, hogy nem lehetett megenni. Kiszedtem az egészet, nem tárolom az ágyásban a kukacokat.
Szerencsére bőven van saláta, és még valamennyi újhagyma is van, bár azokban is megjelentek a kukacok. De azokból ki lehet vágni, ill. lehet találni olyanokat, amiben nincs kukac.
Nem tudom, itt írtam-e, múlt héten lebontottam a fóliasátrat. Most gyomlálom a helyét, mert a férjem megígérte, hogy csütörtökön beássa a paradicsom állványokat. Már nagyon nagyok a pálnták, legkésőbb hét végén szeretném kiültetni őket.
A korai, determinált paradicsomokat ma kiültettem. 8 db. Legend (állítólag ellenáll a Phytophtorának) és 13 db. Subartic Plenty, ez meg hidegtűrő. Kíváncsi vagyok, hogy válnak be, még egyiket se próbáltam. A 8 db. balkonparadicsomot, 2 db. paprikaalakút és 1 db. Gardener's Delight-ot elültettem cserepekbe. Már csak az állványokra valók vannak 1/2 literes pohárban.
Előzmény: cypress. (5579)