cypress. Creative Commons License 2008.05.12 0 0 5574

Mostanában nálunk sem esett. Utoljára május elseje körül esett kiadósat. Jó lenne ha már újra megeredne az ég. Nálam már  másfél óra a locsolás.Mert most nem slagozok hideg vízzel a kútból(mint egyszer rég...),hanem hordókból hordom kannával az állott kútvizet- a tövekre,sorokra.És amekkora most a kert ez hosszú folyamat:-) pedig 2 hordót is beüzemeltünk,hogy könnyebb legyen.

A szép nagy paradicsomokat 1-esével raktam.Csak voltak kisebbek,de szépek,amit nem volt szívem kidobni.Azokat raktam 2-esével. Ha ki is pusztulna valamelyik a párból,1 akkor is maradjon.De ahogy néztem ettől nem kell félni,mind nagyon szépen megeredt.A zelleren,kelbimbón már jöttek új szép friss levelek is azóta.És a többi is növöget.

Megnéztem még egyszer a cukkinik,patisszonok hűlt helyét.Mivel nem találtam semmit most sem,így felástam a helyét újra. Ásás közben sem találtam őket,sőt még a magokkal sem találkoztam...biztos az ufók vitték el őket:-)))Palackos megoldással újravetettem a magokat.Így legalább látom,hogy hol kell lesnem és kapálni is tudok majd,addig is,még ki nem bújnak. Remélem mostmár sikerül.Tavaly nagyon szép cukkinik voltak...

Azt hiszem az uborkával is meg kell tennem az újravetést.Azóta is csak az az 1 kis magból előbújt hajtás van.Az ubit egyesével vessem?vagy 2-esével?(A tököket most 1-esével vetettem)Melyik a jobb?

Jövőre én is kezdem pohárban ültetni a tököt,ubit,dinnyéket,ilyesmit.Az 100% :-)

Retket is tettem újra egy sort.(Bár a régit még azért benthagytam.)Egy másik veteményesbe tettem,majd arról is fotózok,mert azt csak tegnap sikerült még kigyomoznom. Kíváncsi vagyok,hogy itt milyen lesz a retek...van-e ott is földibolha...

Hangyára fogom próbálni a sütőport,amint kinyitnak az üzletek:-))Most nincs ipari mennyiségem raktáron...:-)annyi hangyánk van.

"Nincs sok fekete tücsök?"

Most,hogy a linket is betetted a feketetücsökről,azt kell mondanom,hogy tudom ki ette meg a babomat.Grrrrr:-S Mit lehet ellenük tenni? A szép inka babomat már lassan teljesen felzabálják. Ahányszor hátramegyek mindig kevesebb van.Tegnap mikor locsoltam megtaláltam az"üregeiket" is (pont ott vannak ahol a bab általuk zabálva van)és akkora koncertet nyomtak,hogy azt megirigyelné egy 100 tagú zenekar is...

Látom a tököt meg tudtam menteni tőlük,de a babot nem.Ha majd leveszem a tökről a palackot azt is lezabálják majd? Mert ott van közvetlen az is.

Tegnaptól naplót is írok:-)

Kukoricát megkapáltam,végülis nem teszek rá már palackot.

(Palackom van vagy ezer:-)))Tavaly nyár óta gyűjtöm,amióta azzal locsoltam.Tele a pince,mert sok ásványvizet,szörpöt,üdítőt iszunk.)

Esetleg még a prlagfüves képet megnéznéd? Az parlagfű lenne?vagy nem? :-)

És mindent köszi újra!!

Előzmény: il1321 (5546)