Balázs Fecó - koncert
Szekszárd, Pünkösdi napok, 2008.05.10.
Szekszárdi zenészek kísérték, de tisztességesen begyakorolták a Korál számokat, a '97-es koncert hangulata szerint. Ibanez gitár volt, meg egy Gibson alakú, gitárszintetizátorral felszerelve, valami piros basszusgitár (nem láttam a márkáját) Trace Elliott erősítővel, Pearl dob, és a Fecó cucca: 2 db Leslie, 1 db C3 orgona (a fehér; azér' C3, mert úgy láttam a kis console-on, egyébként az az orgona, amiről tehtube mesterünk itt már írt :) ), mini MOOG szinti, és még két másik szinti, szerintem Kurzweil-ek lehettek. Ja, és az elmaradhatatlan pici KORG X5D. :)
Nagyon jól szólt minden, a koncert hangulata is fantasztikus volt. 19.45-kor el is kezdték. Fecó Don Airey-s orgonás, Moog-os, bevezetője után a Hangoddal ébreszt...-el kezdtek. Le is írom a setlist-et:
Nem pontos sorrend. Hangoddal ébreszt..., Tudom én is megnyugodnék, A kőfalak leomlanak, A másik oldalon, Fekete bárány, Kölykök a hátsó udvarból, Homok a szélben, Anyám, vígasztalj engem, Ne állj meg soha (dobszólóval), Amit még nem mondhattam el, zongorás blokk: Évszakok, Csönd éve, Túl az első éjszakán, Kergesd el a felhőt a házamról, Kevés voltam neked. Kevés voltam neked-del jött vissza ismét a teljes zenekar. A legvégén Érints meg, Hazafelé. Szeretet koldusai is volt. Maradj velem. Volt közönség énekeltetés is, Fecó végig jól énekelt, jól játszotta a szólókat, tenyerelt az orgonán, jó formában volt. A számok közötti szünetben meg rövid történetekkel szórakoztatta a népet.
http://www.bborgan.com/custom_choppers.htm
A Fekete bárány alatt kicsit eltűnt a Hammond, aztán szám vége felé visszatért... El tudtuk volna viselni, ha egy kicsit hangosabbra veszik már ezt a fehér szépséget, mert a Moog pl. levitte a fejünket. :) De azért nem volt rossz hangosítás...
Máskor is elmegyünk BF vagy Korál koncertre. :) A dedikált borító plusz ajándék pünkösdre ;)