cypress. Creative Commons License 2008.05.10 0 0 5541

szia,IL

na végre van pár percem:-)

Köszi az infót az orrmányosról és a fóliáról.

A palackos megoldásod használom a palántáknál. + a tököknél is. Ezer hála és köszönet az ötletért.(Muszáj volt,máshová nem tudtam volna)

Kb. 100 paradicsom,paprika,zeller,kelbimbópalántát kaptam a szomszédtól.Ki is raktam őket a veteménybe.

Sokkal hamarabb helyrejöttek,mint"szoktak" máskor. Most nagyon gyönyörűek.Ha kicsit nőnek még akkor majd lehúzom róluk a "hengert"és karót kapnak.Addigis tök jó a szél ellen. Volt amelyiket(par.pap.) már muszáj volt kettessével tenni,hogy elférjenek.Mert kidobni meg sajnáltam még az egész aprókat is.

Szerinted a tökök még meddig lehetnek a palackban?

Tökök

Palánták

Lenne még pár kérdésem,mert éjjel nappal kint bagarászok és vmi mindig felmerül.

Ígértem képet,hogy mi folyik az "üvegkockám" alatt:-))

íme a jelen helyzet. Ők majd később mennek  helyükre.Sajnos a paprika nem lett az igazi és a káposzták(fejes,vörös) sem  bújtak ki.A paradicsom viszont elég jól néz ki. Jövőre majd még a te tanácsaid is megfogadom a vetéskor és bizti jobb lesz.Bár már ősszel szerintem lesz melegházam és akkor egész más szerint haladok majd.Már akár januárban kezdhetem a szobában(is) és kint is a kertészkedést.

Ezek a szabad ég alatt kikelt karalábék.Egyenlőre még együtt.

Vajon mi eszi a retek levelét??? Bár szerintem úgy ahogy van ki fogom szedni,mert már lassan 2 hónapja ültettem és még most is csak gyufaszál vastagságúak...

Hagymák

Borsó

Háttérben répa,zöldség+szétraktam már az icipici salátáim(elég szépen tűrik)

+háttérben a sziamiaúnk:-)Szaffron

A borsón alkalmaztam a zsebi féle támot.KÖSZI ÉRTE Bár itt még háló nincs rajta,majd az uborka ha bekerül a helyére beszerezzük hozzá.

A cukkinim és a pattiszonom 1 hónapja ültettem. 0 db kelt ki. Várjak még rájuk? A hidegek tettek be nekik? Ültethetek még most másik adagot?

Volt egy próbaköröm 2 cs. ubival is egy másik részen. Kb. györgy napon tettem be a földbe.  1 egész db kelt ki a 2 cs-ból(kb.200magból).Mutatom,Ő lenne az:

Eddig nem mertem kapálni sem. vajon ebből az eresztésből lesz még vmi vagy ide is kezdhetem előlről az ubiültetést?

A krumplibogár ellen a parlagfűpermetlé jó? Az melyik az a parlagfű? Esetleg nem ez?:Mert akkor elraktároznám...

A rózsáink tetvesek és gondoltam megpróbáljuk biopermetezni. Már ázik a csalán és a fokhagyma(itt olvastam:-),de meddig ázzon? És vettem háziszappant.Ilyet:

Ez jó? És mennyit kell belőle tenni?

Esetleg hangya ellen nem jó ez a lé?

Mert ami a legbosszantóbb! Hogyan lehet kiirtani a hangyákat a földből??? Nem számítottam rá,hogy megeszik majd a babomat.Legalábbis szerintem ők a ludasak benne.Ezsméletlen sok hangyabolyom van,erre most jöttem rá.10nm-re jut vagy 5-6 is.Mutatok képeket.Van nagyon szép bab is(ahhoz képest,hogy korán raktam és hideg is volt),de van ami már levél nélkül teng,vagy már a földban el van fogyasztva...ha esetleg mégsem hangya akkor egyéb tipp?

Babok:

Hirtelen ennyi. Már megint hosszú lettem,de eszméletlen keveset jutok géphez a kerttől,gyerekektől,háztartástól és így egyszerre könnyebb volt írnom.

Valahogy el kéne jutnom arra a szintre,hogy itt is írhassak/kérdezzek és a kert is haladjon(meg a többi).Mert mostanában vagy ez vagy az sikerül csak.Egyszerre nem:-)))))))

Előre is KÖSZI!!!!a segítséget.Bárki más tanácsát is szívesen veszem.

És mivel már a kertesbe nem jutok el,ha nem bánjátok itt mutatom meg a mi akácfánkat.Mindjárt kicsinyítek és felrakom:-)

Előzmény: il1321 (5390)