bozótirtó
2008.05.09
|
|
0 0
63
|
Szia.A 2-es damil ehhez a géphez nagyon gyenge.Az olasz damilokról meg nekem általában nincsenek jó tapasztalataim.El lehet dolgozni velük,de nem az igaziak.Vannak damilok amik hallamosabbak az összesülésre.A beszakadást okozhatja a gyenge damilon kívül az is ha a damil nem jó irányban van feltekerve az orsóra,meg a helytelen munkavégzés is.Munka közben a vágószál a kaszálandó fű ellenállásába ütközik és forgásiránnyal ellentétesen töri a damilt.A szálvezetőnél ahol a damil kilép a fejből annyira megnyomhatja,hogy elvéknyul és a centrifugális erő hatására leszakad.Ez jelentkezhet akkor is ha nagyobb tempóval akar valaki haladni mint amit egy gyengébb damil bír vagy akadály mellett haladva tulságosan rányomja a damilt (pl kerités mellett)vagy láttam már olyat is,hogy a fószer vágta a füvet a damil már annyira elkopott,hogy alig állt ki a fejből de még mindig nem vette észre,hogy már rég után kellett volna engedni.Ilyenkor olyan sokáig nyomja a szálvezető a damilt egy helyen ,hogy szinte törvényszerű hogy elszakad.Én már elég sok fajtájú damilt próbáltam.Van olyan üzlet ahol lehet venni méterre is.Olyat amit nem ismerek kisebb kiszerelésben szoktam venni először és gyakorlat után döntöm el veszek e belőle máskor is.Ismertebb márkák közül tudom neked ajánlani az Oregon nyliumot vagy chipmastert továbbá a HUSQVARNA damiljait 3 -as 3,3-as vastagságban.De találkoztam már ismeretlenebb márkákkal is( aminek a nevét fejből nem tudom) amik elég jó minőséget képviselnek jóval olcsóbban. |
Előzmény: nagylaci32 (59)
|
|