taormina1 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 5537
Köszönöm a sok jótanácsot!
A héten mindennap másik szomszédnál gereblyéztem, így mostmár az egész veteményen van fü, söt Il tanácsára ma még a hagymasort (a szölö mellett) is elláttam. De az üvegházra sajnos nem maradt, pedig mindennél hajlamosabb a kiszáradásra. Nem tudtam, hogy kell-e. Ha viszont kell, akkor mindenképp füvet akarok, mert a forgácsban nemigen bízom, és azok a növények a legérzékenyebbek. Ma kiültettem a paprikákat is, a maradék paradicsom és a padlizsán után. Nagy kínszenvedéssel bekevertem két vödör lótrágyát sóderral és száraz kerti földdel, amit eddig is nehéz volt nyerni, mert minden cm-en van valami, de most már, hogy majdnem minden takarva van, majdnem lehetetlen. A lótrágya nagyon nehezen kezelhetönek bizonyult, szívós, nedves kétöklömnyi gombócokká volt összeállva, és csak nehezen lehetett fölaprítani.
Máskor úgy szoktam, hogy a palánták ültetögödrébe szórok trágyát vagy komposztot, de most Il tanácsára az egesz felületen szétszórtam és kicsit bekapáltam. De azért a palánták helyét kihagyni nem sikerült.