Ha nincs helyed, ahova kiöntenéd, és egy kis fűvel, esetleg földdel keverten tudnád őszg tárolni, nem sok lehetőség van. A kötött citrom mit jelent pontosan?:)) Száraz? Én úgy csinálnám, hogy a tökfélék, uborkák töve köré néhányat, vagy kis mennyiséget beleforgatnék a földbe,de csak éppen talajszinben, és nem pont a tő helyére. Lényegében még mindíg jobb a helyszínen feldolgozni, minthogy tönkre menjen. De a tőtől kb 15 cm-re Vagy kiöntheted egy kupacba, kicsit locsolóval beöntözni,annyira, hogy nedves legyen, így szétesik, kis földdel keverni, összeforgatni és mehet az előbbiek szerint ki. A paradicsomnál is, paprikánél is mehetne ki a sorok közé. Nem a tőre, mert melegtrágya, nehogy égessen. Úgy használnád, mint egy talajtakarót, vékonyan.
A tökféléket meg szabadban, a helyükre újravetheted, nem késtél el vele. Min 5 évig csíraképesek a magok a tökféléknél. Nem az lehetette a baj, inkább a hideg.
A taljtakarás jót tesz mindennek. ki ne dobd az epret, főleg, hogy most szép. Ha hagymát dugdostál, azt betakarhatod forgáccsal,kb 1 cm vastagon, öntözd be, biztos szebb lesz, hogy nem szárad ki. Az nem baj, hogy a kettessével kelt növénykéket szétszeded, én is szoktam. A retket hagyd a fenébe, megfázott, ebből semmi sem lesz. Vessél még most Fehér Jégcsapot, utánna van a Jánosnapi, ez hosszú, sárga, majd júniusban a Müncheni sör, Végül július végéig a feketeretek, amik vethetők. A retkek magja közé keverhetsz kapor, körömvirág magokat, ezek segítik a kelést, és védik anövényeket. A káposztaféléket én is szét szoktam szedni, szálasan ültetem el, nem tápkockában, így kevesebb hely kell a neveléséhez. A Lolló mellé közvetlen palántázhatod a karalábét, nem zavarja, a saláta védi a bolhától.
Borsót én sem kapálom. Tudod, tavaly beszéltük, hogy én sűrűn vetem 20 cm-re a sorokat, nem kell kapálni, még a Rajnai Törpe nekem is most virágzik, lejjeb volt betéve kép róla. A borsó után bab tényleg nem szerencsés, mert mindkettő pillangós. Esetleg a borsó után az uborka mehetne. De te tudod, hogy van helyed.
A lollo salátát lehet nyáron is vetni, meg van egy zöldlevelű tépősaláta is. Céklát vethetsz augusztus elejéig szakaszosan. Kései karalábét helybevetéssel. Kelkáposztát is lehet tenni.