Te most kb olyan szerepkörben vagy, mint amikor a diák oktatja a professzort. Főleg Bécit, aki nap mint nap ezzel foglalkozik.
"Az ok egyszerű, a régi csöves technológia jó kis remegős, 50Hz-es, elektronsugaras lézerágyús képe egy pixeles megjelenítőn elmosottabb lesz. Ez olyan, mintha egy szitán át néznénk a világra. Technológiaváltást élünk át, melynek a hátulütője a hagyományos analóg tévéadása elkent élvezete."
Ez egy idézet a hivatkozott oldalról: a totális baromság tipikus megjelenése, amikor a cikk írójának fingja sincs a dolgokról, amiről ír. És ez csak a cikk eleje volt.
A CRT-ben NINCS lézerágyú, hanem elektronágyú, ha már militaristán akarunk fogalmazni: mert egyébként anód meg katód van benne, illetve jópár egyéb elektróda, amivel pl a fényerőt és a fókuszt lehet vezérelni. S mit ad isten, pixeljei is vannak, ugyanis minden színes cső árnyékmaszkos. "Homályos" pedig akkor lesz a kép az lcd-n, ha nem a natív felbontásában alkalmazzák, ilyenkor ugyanis a valós és a virtuális képpontok nem esnek egymásba, ezért önkényesen hol ide, hol oda teszi a virtuálisat a valósra. Hogy zöldséges nyelven fogalmazzak.
Letöltött filmek? Bravó! Bár nem tudom honnan van többszáz szinkronos, nagyfelbontású film, amikor még száz darab sem jelent meg hivatalosan. Illetve sejtem: sufnituninggal. A számtech termékeket jómagam pedig testközelből ismerem, nem a Metró katalógusból, a számtech jellemzően 16:10-s képarányt használ, nem 16:9-t. Ölég sok ilyen kijelzőt taparoltam már, egyben is meg szétszedve is.