En a vasat a Petranyitol vettem. Nem nagyon engedtek az arbol, de beszerzesi anyagaron es nyomott oradijjal a'szontak, hogy megcsinaljak az allapotfelmeron megemlitett hibakat meg amit meg kerek. Ez volt az alku, belementem, mert ez jol hangzik. Kifizettem a cehhet, kb 86 rugo volt, javitottak rogzitofeket, gombfejet csereltek, olajat, stb. A kapott bizonylaton az szerepelt, hogy 100e-es szerviz.
A hatulja - korabban irtam is - uthibakon nagyon kopogott, igy elvittem Solymarra, hisz Petranyiek is azt mondtak, hogy bizonyos dolgokkal (pl.: valto) ok, a Solymarek foglalkoznak frankon. Jah, a 2 szerviz kozott mentem autopalyan kb 1200km-et.
Nos, Solymarekhoz elmentem egy allapotfelmeresre, ahol a fekpadon az auto rogzitofeke siman elhasalt. Aztan osszejott meg 110e javitas. A petranyiek mindent kicsereltek, amit irtak, azzal nem volt baj, ebben korrektek. Viszont sok dologrol nem szoltak. Pl.: hogy a rogzitofek dobja fullra el van rohadva es csereltetni kell. Aztan persze haso stabilizator a szilent elfogyasa miatt teljesen be volt ragodva, stb... En elvartam volna, hogy megneznek mindent frankon es aszondjak, hogy oreg ez a gep ilyen, mond, mennyit javitsunk meg belole most? De nem ez volt es ez bantott.
Petranyieknak megirtam a tortenetet, es csak annyit kertem, hogy magyarazzak el nekem, hogy hogyan tortenhet az, hogy bizonyos hibakra nem hivtak fel a figyelmemet, azt nem vettek eszre. A csipobol jovo valasz az volt, hogy szeretnek megnezni a kiszerelt alkatreszeket. Bakker, micsinaljak kiszerelt szarokkal otthon? Dobaljam az 5.-rol a jarokeloket? Vagy mi a repabol gondoljak, hogy at akarom oket baltazni? Jah, hogy mindenki magabol indul ki... leesett...
En a Solymarral meg vagyok elegedve, az autom azota nem kopog hatul, sb. Alapbol felajanljak, hogy menjel be a muhelybe, stb... En hozzajuk fogom vinni a kovetkezo szeanszra is es nem a Petranyihoz. Biztam bennuk, mert szimpik voltak a szalonban, de eljatszottak a bizalmat a konfliktus-kezelessel. Nem ertem, hogy egy szalon hogyan engedhet meg maganak ilyet, amikor ekkora verseny van.