zsuri Creative Commons License 2008.05.08 0 0 2629
Nem hinném, hogy a szemet bármelyik tévé is megeröltetné.

Esti tévézéshez annyiban jobb a plazma, hogy szebb a feketéje, mivel az LCD-k feketéje kicsit "világít". Ezt soha nem fogod meglátni egy boltban, még akkor sem, ha többé-kevésbé lekapcsolják a tévék környékén a lámpákat. Nekem adódott egy olyan lehetöség, hogy megnézhettem üzem közben egy Toshiba LCD-t este. Sajnos nem volt ott összehasonlításnak egy plazma is, de az biztos, hogy annak kicsit "világított" a feketéje, míg a mostani plazmámnak nagyságrendekkel kevésbé világít (egyébként az sem teljesen fekete). Egyébként ha azt az LCD tévét hozzám vágták volna, azzal is biztosan boldog lennék, de ha már lehetett a szebb feketét választottam.

Persze mindebböl most ne azt vedd ki, hogy a plazmára akarlak rábeszélni, a fekete az csak egy (fontos) paraméter, van még sok más. Csak mondjuk ez az egy, amit boltban nem tudsz kipróbálni. Minden egyebet lehet, ha elég segítökészek: lehet váltogatni a forrásokat, lehet egymás mellé tenni LCD-t, plazmát, lehet állítgatni a tévéket ...

Számítógépre tényleg az LCD jobb, DVD-re viszont nem, ott már az egyéni preferenciák döntenek, hogy melyik technológia képe tetszik jobban.

Azt nem tudom neked pontosan megmondani, hogy a zajos, kis felbontású (hagyományos) tévé adások miért jobbak a plazmákon, talán a kisebb felbontás miatt, talán az árnyalatok miatt, amit valaki írt korábban. De nézd meg saját szemeddel.

Azért mert itt (majdnem) mindenki a plazmákat dícséri, ne hagyd magad rábeszélni, ha az LCD-k képe jobban tetszik :-)
Előzmény: okos bagoly (2627)