"De okos volt, aki ezt írta. Akkor a madárkórházasok tulajdonképpen mit csinálnak? Menj oda hozzájuk, és mondd nekik ezt a szöveget, kíváncsi lennék, mit szólnak. És aztán, hogy te mit szólsz."
Vazze, esetleg elolvasnád, amit leírtam, vagy csak meglátsz egy szót, és ugrasz rá?? De azért segítek, ezt írtam: "Akkor lehet gond, ha a drótra üléskor a madár máshoz is hozzáér, ami földelve van. Ennek elég kicsi az esélye. "
Tudod, fizika, az áram nem fog átmenni a madár két lába között, ha mehet a dróton is, ott kisebb az ellenállás. Minél nagyobb a madár, annál nagyobb az esélye, hogy ahogy ráül a vezetékre, mondjuk a szárnyával hozzáér az oszlophoz, vagy valami máshoz is. De hogy a kis őrgébics a villanypásztorvezetéken nem fog, annak 99% feletti valószínűsége van (nyilván azért úgy kell azt megcsinálni, a kerítés tetejére rakni, nem az oldalára pl). A sas meg nem ül villanypásztorra, mert nem hülye, és látja, hogy az nem bírja el. A macska ezzel ellentétben általában a földön jár, meg a kerítésen, ugye, és frankón leföldeli a vezetéket, ezért megrázza.
Nekem nincs erre időm, úgyhogy szerintem menjél el TE a madárkórházasokhoz, és kérdezd meg, hogy a madarak (van egy olyan érzésem, hogy azok többségében nagy méretű madarak) tulajdonképpen mit is csináltak.
Érdekes módon egyébként például még a Hortobágyi Nemzeti Parkban is lehet villanypásztort felállítani. Biztos azért, mert rettentően veszélyes a védett madarakra.
(Előbb saját magadat mérd fel, mielőtt más észbeli képességeit minősíted. Szerintem. No meg utánanézni sem árt a dolgoknak, akkor kisebb valószínűséggel állít teljes határozottsággal (és bunkón) baromságokat az ember. Kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán képes vagy-e belátni, hogy tévedtél. Legalább magadnak bevallod?)