Az első történet a legkülönösebb. AZ abban szereplő állat nem emlékeztett sem bálnára, sem kalmárra, sem más nagy testű vízi lényre. Nem tudnék rá semmiylen magyarázatot adni.
Egyszer valahol olvastam egy parton talált "szörny bébi"-ről, egy tengerikígyó csemetéről. AZ állat egyszerű kígyóra emlékeztett, de arányai különösek voltak (HOgy lehet egy kígyó aránytalan? Hosszabb volt a farka a normálisnál? Talán helyenként vastagabb, helyenként vékonyabb volt, vagy szabálytanlan volt a teste, mint egy egy kis gyerek gyurma kígyója, a feje túl nayg volt, torz és hasonlók), gerince pedig helyenként szörnyen púpos. MIndenesetre lehetett benen valami nagyon különleges, mert laikusok fedezték fel, és "tengerikígyó bébi"-ként, "szörny bébiként" írták le kezdettől. A könyv szerint, amiben találkoztam a történettel, csak valamilyen szörnyen deformált vízi sikló volt, habár ez nem él tengernél, ha ezt fordítási hibaként könyveljük el, akkor valamiylen betegségben eltorzult kígyónak bizonyult.
VAlaki tud valamiylen modern óriás szörny hírről? A Csimpolya áltál felsoroltakhoz hasonló beszámolóról?
CSimpolya, ha van időd és nem nagy fáradtság, begépelnél még egy-két ilyen esetet? Ezzel az újsággal egyébként sajnos nem találkoztam.