hakapeci Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1344
folytatás!
szóval tiszapüspökinél baloldalon mellém kötöm a doktor progresszét, kötélre veszem a sügért, meg a vízen akkor már csurgó hood-féle vitorlást. igen ám de sügér sporttárs a trimaránnal jobban meg volt vezetve meg a hajócsavar álltal forgatott víz elkerülte .stabilan lógott a kötél végén, míg a hood-vitorlás éktelen kilengéseket produkált jobbra-balra na akkor ők is egymás mellé kötöttek, ez látszik a képeken és szerencsésen haladtunk t.ug felé. szolnoknál a rendőrök kicsit néztek hopgy mi folyik a folyó vízen, de nem szótak, gondolták őrültekkel nem tudnak mit kezdeni... mit mondjak elég furcsa látvány lehettünk... a sebességünk gps szerint 14-15 km/ó volt az én motorom 2150 et forgott akkor a köztes pihenőket nem nagyon értük el, végig menetben voltunk... megérkezés tiszaugra a sárba rendben lezajlott, felcsernőnket + 2 leánykáját + csomagját bocival kivittük amíg lehetett onnan valszeg dagonyáztak gyalogosan tovább, többet nem láttam őket...lehet siettek haza. este a pegazus hotelben vacsora lefekvés, másnap tanakodás a hogyan vesszük ki a hajót? címmel a csapat java elment csongrádra, visszajöttek hogy jó a hely ... na igen ám de én 2 méteren nem valószínű hogy átférek ezért saját kutatásba kezdtem , 1 óra alatt, több helyet megnézve tiszabök-nél találtam 1 tökéletes letakarított helyet a kompnál. autót futót odavitte 1 haverom én meg hood-ot kötélre kapva elindultam felfelé 20 km távolságra levő sójahelyre,Sügér másodvontató kapitány vezénylete alatt. felfelé 9 km /ora tempót tudtunk abszolvállni, mert féltem hogy ha eröltetjük a dolgot akkor kiszakad az öreg vitorlás orrtőkéje igy is rendesen feszült a kötél. útközben a vége felé találkoztunk kitzolival, akivel eredetileg vontatásról beszéltünk, de saját lábán odaért szerencsésen ... lehet neki a csongrád jobb lett volna, nem tudom miért hallgatott rám...?na szóval a 3 hajót egybesült erővel kivettük, az én hajómat sügér profi módon felvitte a futóra, pedig a víz eléggé forgott a kis beszögelésben, ja közben doktor hajóját kivettük t.ugon ekkor kapott nagy előnyt a kitzoli velünk szemben, kb 1 órával utánna indultunk. hazafelé több balasetes dugó az m5-ön de szerencsésen megérkeztem haza 2 napig hajótakarítás majd visszavittem a szokásos helyére a rómaira--- na ennyi, ja kb 300 liter benya fogyott, de számítottam rá, majdnem 400 liter volt betárolva a bárkán, nem szeretem kiszámolni, és mint látjuk mindig közbe jöhet valami. a többi túrára is megyek ha nem ütközik fontosabb dolgommal...nem ment el a kedvem, sőt... de a kollégáknak a hajók műszaki állapotán el kéne gondolkodni
Előzmény: hakapeci (1339)