kicsee Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5491
tjsuhajja

Nem azt mondtam, hogy sok vegyszert fújjál rá, csak annyit, hogy egyfélét és abból is szigorúan betartva az adagolást.
Nem sértésnek szánom, de a párodnak valószínű halvány lila fogalma sincs a konyhakertről.
Egy laza számolás lehet, hogy kihagytam valamit, lehet, hogy máshogy kellett volna számolni, de a lényeg kb így néz ki:
Egy csomag Actara 150forintba kerül és nekem elég volt két permetezésre(2 hónapnyi védettség). A vetőkrumpli, ha pl holland hibridet veszel akkor 900 forint 30-50 gumó, ha nem vagy ennyire oda érte akkor vehetsz desiree-t pl. ennek kilója ha drágán veszed 110 forint. Mondjuk veszel 10 kilót abból azért van elég hogy a drága időszakban ne kelljen venni illetve marad is egy kicsi majd. Ha nem birod rendesen tárolni érdemesebb majd később a piacon venni.
Kell egy kis műszar a Kemira Power azonnal oldódó verziójának kilója 100 forint. Szükséglete asszem 100nm-re 1 kiló. Ha csak a sorba szórod akkor még kevesebb kell belőle, mintha terítenéd vele a földet.

Számoljunk: 150(vegyszer)+1100(vetőgumó)+500(műszar)=1750 akkor most mi a sok?

Hány forint egy kiló újkrumpli?
370-ért láttam a CBA-ban, mondjuk piacon legy 250. A 10 kilót, ha okosan veted és szereted az újkrumplit, akkor akár egy hónapon keresztül folyamatosan tömhetitek magatokba, ami mondjuk heti 3x1kiloval=12kiló és ez csak az új krumpli volt.
12x250=3000 és akkor még nem számoltuk, azt amit el tudsz raktározni. Akkor mi nem éri meg? Miért ne érné meg? Sokkal finomabb lesz, mert te dolgoztál vele, láttad hogy nő meg, te szeded fel és tudod, hogy mit csináltál vele.

Sok sikert a kertészkedéshez!

mindenki aki a vegyszermentesség ellen van
Nekem erre a szedegetésre nincs időm és energiám.
A szöcske a fűben van, krumpli levelet nem nagyon eszik, ha eszik akkor az a kettő ami erre téved elhalálozik, de az ökoszisztémát nem bontom meg szerintem, oly nagyon.
Az actara melegvérű állatokra nem veszélyes, ebbe a csoportba ember is beletartozik. A krumplibogár szerintem ritka rusnya állat úgy ahogy van. A lárvája meg gusztustalan úgy ahogy az összes kukac és lárva általában. Nekem a szépség egy kismacskánál kezdődik.