Hat egyszer-egyszer jo ketsegbe vonni dolgokat. . .
Pontosan tudom, hogy itt (mo-n) kell(ene) valtoztatni valamit, hogy a macska-beke helyrealljon. Ezert hoztam peldakat, hogy lehessen latni tovabb is, mint az orrunk hegye - vagy a pusztitas.
En mindig jol korlnezek mielott dontok, elvem, nem jo az a megoldas, ami elott legalabb masik harom "jo" megoldast nem vetettem el :)). Azt is jo tudni, mit miert nem teszunk. . .mert ha azert nem tettuk, mert nem is tudtunk rola. . .jajj az szornyu hiba.
No akkor meg egy. A visszatarto nyakorvrol. Az "invisible fence" altalaban kutyaknak ajanlott - utana fogok nezni miert. Oka van annak - mert ha macskasoknak is el lehetne adni, hidd el, tennek a kereskedok. . .
Ott a kertet fold alatti vezetekkel veszik korul, es a kutya nyakan egy nyakorv. Ha tul kozel megy a leasott vezetekhez, aramutest kap - epp eleg eroset ahhoz, hogy tisztes tavolsagot tartson a kutya. . .illetve. . .amelyik akar menni, az nem banja az aramutest, legfeljebb nem megy haza a kodorgasa utan, megvarja amig kikapcsoljak a keritesben az aramot, mert mar nagyon hianyzott a gazdi kedvence otthonrol . . .(ismerosom meselte. . .)
Ha a villanypasztort a kerites tetejere teszik, hogy gyereket, embert meg veletlenul se bantson - OK. Maskepp nem. . .no es nem olyan ronda mint a szogesdrot. NEm hiszem, hogy ez a szogesdrot elterjedte valna - hacsak a tulaj nagyon nem akarja a sajat kedvenceit bennt tartani. Meg az is lehet, hogy a varos nem engedelyezi. . .erdemes utana jarni telepites elott.