BBéci
2008.05.07
|
|
0 0
2611
|
A belinkelt cikket már megjelenésekor elolvastam, és elismerem, sok igazságot tartalmaz, viszont nincs benne szó konkrét összehasonlításról, Blu-ray játszóról, 1080-as adásokról, hogy azok miként néznek ki egyik vagy másik felbontáson. Mint már írtam, én a nappalimban szoktam tesztelni a tévéket, a lehető legjobb minőségű BD filmeket nézem rajtuk. A véleményemet saját tapasztalataim alapján fogalmaztam meg. Az 1366x768 már egész jó képminőséget ad 1080-as anyaggal, de még az 1024 sorosok is elfogadhatók, ám a full HD tévék előnye vitathatatlan. Ez a 20 kHz feletti hangok hallom/nem hallom vitájára hasonlít. A felharmonikusok megléte kellemesebbé finomabbá teszi a zenét, pedig az emberi fül számára nem hallható tartományba esnek.
A 1080-as filmek sokkal jobban mutatnak egy full HD tévén, mint egy 1024 soroson. Össze kell hasonlítani! Aki nem látja a különbséget, az nem vegyen full HD-t! Én látom, családtagjaim, barátaim szintén látják. A szubjektív benyomások szerepét nem szabad elfelejteni! |
Előzmény: icefruit (2605)
|
|