Törölt nick
2008.05.07
|
|
0 0
2379
|
A 31 éves burgenlandi nem került be a Contador, Klöden és Leipheimer neve által fémjelzett csapatba.
A LAOLA’ riportjában beszél a kényelmetlen helyzetéről, a csapatváltásról, és esetlegesen megvalósítható céljairól.
- Rene Hasselbacher, véleményed szerint miért indulhat mégis az Astana a giron?
- Nem tudom. Nem sokat mondhatok a dologról, mert én is csak az újságból tudtam meg. A meghívásnak végül is jó alapjai vannak. Hatalmas hiba lenne, ha az Astanát kihagyják a csúcseseményekből, amelyet csak nagyon kevés versenyrendező engedhet meg magának.
- Miért nem kerültél be a csapatba?
-A tour kizárás miatt nem kérdéses számunkra, hogy a legerősebb csapatunkkal és győzelmi reményekkel indulunk útnak, mert a csapatkapitányunk itt indulhat. Az én indulásom nem került terítékre. Contador és Klöden oldalán nekem nincs helyem.
- Nem jól emlékszem, hogy eredetileg a giro volt a fő célod a szezonban?
- Ha meghívtak volna bennünket a tourra, így is lett volna. De reagálnunk kellett az adott körülményekre, és meg kellett változtatni a céljainkat. A giro lett az Astana számára a szezon új csúcspontja. Az istálló legjobb lovait nem hagyhatjuk ki. . Ez logikus.
- A tour többé nem téma az Astana számára?
- Nem, mert eddig nem kaptunk meghívást. A mai tudomásunk szerint ez nem is fog megváltozni. Én magam sem tudom elképzelni, hogy indulhatnék ott. Inkább nem is csinálok gondot magamnak ebből. Nekem így is jó.
- De még nem írtad le a dolgot?
- Mi az, hogy leírtam? Hosszú évekig ezzel a témával voltam elfoglalva, és mindig újra csalódnom kellett. Most totál laza vagyok. Nyíltan megmondták nekem, hogy hogyan és milyen versenyeken indulhatok idén. Többé nem rojtosítom ki az idegeimet.
- Végül is akkor lenyugodtál. Hogy lesz tovább?
- A következő versenyem a portugál körverseny lesz, utána a luxemburgi, júniusban pedig minden valószínűség szerint a svájci körverseny. A bevetési lehetőségeink korlátozottak, azt kell megragadni, ami van. Emiatt most négy hétig nem is versenyeztem. De végig edzettem, és motivált is maradtam.
- A helyzeted nem lehet valami kielégítő.
- Természetesen nem, de mit tegyünk. Nem sokáig töröm ilyesmin a fejem. Kerékpárversenyző vagyok, versenyezni akarok. Ha nem tudok, más megoldást kell keresnem. Rossz jel volna, ha homokba dugnám a fejem.
-Beszéltél már a csapattal a jövő évi kilátásokról?
- Még minden más meglepő volna. Egyáltalán nem látszik olyan rossznak. De a szezon még hosszú, ezért várni és reménykedni kell. Végül is én csak a saját versenyritmusomat akarom újra felvenni.
-A rezignációból úgy tűnik, hogy nagyon elgondolkodtál.
-Ebben a pillanatban én csak a saját jövőmre gondolok, nem pedig a kerékpársport jövőjére, mert tiszta fejem, sokat edzem, és nagyon szeretnék végre újra versenyezni. Nincsenek több vízióim, csak a közvetlen cél lebeg a szemem előtt.
-Az egyik ilyen cél a 60. osztrák körverseny?
-Kilencven százalékig biztos vagyok a startolásban. Hogy milyen ambíciókkal, az még függőben van. Ha elindul egy Klöden, akkor az egyetlenrendeletetésünk, hogy védelmezzük a sárgatrikót. A saját célomat, hogy szakaszt nyerjek, ekkor a csapat érdekében háttérbe kell szorítani.
-Lehetségesnek tartod Contador indulását?
-Nagyon is elképzelhetőnek tartom. Természetesen akkor, ha nem indulhatunk a touron. Ez persze nem jelenti azt, hogy ez szabad utunk van a győzelemhez. Minden versenyt meg kell nyerni előbb. Albertoval, vagy nélküle.
Rene Hasselbacherrel Michael Fruhmann beszélgetett.
|
Előzmény: oscarsevilla (2376)
|
|