CBNora
2008.05.07
|
|
0 0
5483
|
Szerintem alaposan szedd le a bogarakat, aztán takard le az egészet fátyolfóliával úgy, hogy jól zárjon, és ne férjenek hozzá az újabb bogarak. Ha legyek ellen véd, jó kell legyen bogár ellen is. A hűvös éjszakák ellen is jó. Ha nincs fátyolfólia, szúnyogháló is jó, csak az nem elég széles, és többet kell általában összevarni. Még szerencse, hogy nem saját nevelésű palánták voltak, azokat nehezebb pótolni. Ezek helyett még nem késő újat venni, ha ezek teljesen tökrementek. Én inkább néhány tő krumplival csalnám el a bogarakat, ha van krumpli, nem annyira zabálják a paradicsomot. Mire megnő a hagyma, már a bogarak első hulláma úgyis lecseng. A fólia rögzítéséhez húzhatsz karókra flakonokat, beszurkálod, hogy ne közvetlenül a paradicsomokon feküdjön a fólia. Vagy műanyag csőből hajlítasz íveket, az jobb és szebb, ha meg tudud oldani. A diófa alatt nálunk rengeteg növény van, még úgy is, hogy utálok gereblyézni, és a lomb egy része is ottmarad. A rebarbarát pl. ott tartom a félárnyékban, szép. Szerintem a tökféléknek is jó lesz ott. |
Előzmény: tsuhajja (5482)
|
|