Igen, akkor nálad valóban nem alkalmazható. Ebben az esetben nagyon érdekelne, hogy nálatok hogyan tartják a telken belül az egyéb állatokat, például a kutyát? Nem lehetne valamilyen olyan megoldást találni, ami ezeknél az állatoknál már bevált kerítés nélkül?
Amennyit visszaolvastam ebből a rettenetből ami itt folyik, abból nekem az jött le, hogy itt elsősorban hazai problémáról van szó. Mivel nálunk általában van kerítés, talán mégsem elvetendő az ötlet. Idehaza a kutyát is kerítéssel szokás bezárni a telekre, nem is tudom miként lehetne még, ezért úgy gondolom, kicsit több akarattal ezt macskatartók is megcsinálhatnák az említett tüskés védősáv kialakításával.
Magam részéről igyekeznék a megoldásra fókuszálni, a semmire se jó sárdobálás helyett, de szeretném figyelembe venni azoknak az embereknek az elvárásait is, akiknek problémát okoznak a macskák.
Lehet, pont én leszek a teszpéldány, mert a feleségem szeretne macskát a későbbiekben, én viszont nem szeretnék emiatt másokat zavarni. Még csak most készül a kerítésem, és talán jó is, hogy benéztem ide, mert most kihívásnak tekintem a dolgot. :-) Meg kell terveznem és építenem egy olyan kerítést, amin keresztül nem tud elszökni a macska. Jó nagy a telkem, tele hatalmas fákkal, most már komolyan érdekel, meg lehet e oldani! :-)