Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4142

Én kötekszem? Hát, lehet, hogy a barom hasonlatok kissé felszítják a kedélyemet. A házimacskát ne hasonlítsuk már a vadon élő madarakhoz szerintem. Hasonlítsuk talán a kalitkában tartott papagájhoz, kanárihoz inkább, esetleg a tyúkokhoz, elvégre háziállat, vagy mi. Vagy akkor már az oroszlánhoz, azzal legalább rokonok. Ehh.

De ha elmagyarázod, hogy mi köze a szomszédban fészkelő és hozzád átrepülő rigónak (ami nyilván nem a szomszéd tulajdona, és nem is ő vette rá a nála való fészkelésre) a macskádhoz, ami a TE tulajdonod, tehát TE felelsz érte, szívesen veszem.

Nem rég írtam, hogy valószínűleg megpróbálnék macskabiztos kerítést alkotni, vagy macskariasztóval benttartani a jószágokat (nem tudom, ez lehetséges-e valahogy). Vagy ha nagyon nem megy, akkor ajándékoznék a berzenkedő szomszéd(ok)nak egy macskariasztót (ez eddig mintha egy macskásban sem merült volna fel... elnézést, ha nem voltam elég figyelmes.) Aztán ha ez sem elég, akkor ne legyen macska, vagy bent legyen a házban (amire én nem vagyok hajlandó, tehát marad a nincs macska megoldás.) Nagy a valószínűsége, hogy megfelelő körülmények (kellően nagy kert, rendes szomszédok) hiányában nekem nem lesz macskám.

Hazai viszonyok között mondjuk szerintem a macskariasztó lehet a legjobb (mármint a kinttartásra, annak aki nem akar macskát a kertjében), mert hát nem csak a szomszédnak lehet macskája, hanem messzebbről is jöhetnek, meg kóbor állatok is vannak.

Előzmény: Opamacska (4138)