Pár hete már nem voltam az Indexen, egy gyors helyzetjelentés.
A retek végét esszük, a saláta nem lett időben kiritkítva, de ahol ritkábban kelt, ott már kezd lassan fejesedni.
A sárgarépa és a zöldség szép, csak már kellene gyomlálni és ritkítani (hétvégén elkezdtem), a hosszú zöldség nagyon ritkán kelt, pedig az is saját termésű mag volt, aztán apám nem látta, hol a sora, és nem jól tippelt, összességében vagy 15 métert kirotált, több sorból. De a rövid és félhosszú igazán mutatós.
A fokhagyma és vöröshagyma is megindult, a vöröset már lehet válogatni lassan zöldhagymának, pedig nagyon aprókat duggattunk. Kb. 2 hete találtam itthon legalább 100 db nagyobbat, ami direkt zöldnek való lett volna.
A legkorábbi Rajnai törpe borsó nemsokára virágzik. A későbbiek is jók, egy kivételével, amiből csak a negyede kelt ki.
A spenótot a szomszéd madarai megritkították, de a maradék kb. 100 db már egész szép, pedig tavaszi vetés, akitől kaptam, az ősszel szokta, és még az sem nagyobb.
A krumplival nagyon elkéstünk az állandó eső miatt, még most bújkál a vége, a szomszédéban már 20 centisek vannak. Ha a nyár nem lesz ilyen esős, mint a tavasz, akkor nem lesz érdemes felszedni.
A korai zöldbab és főzni való kukorica is szép.
A magról vetett hagymát tavaly mind kiette a cserebogárpajor, idén eddig nagyon szép és sűrű, kb. 80 méter.
Úgy mindent összevetve, a példátlanul esős tavasz miatt mindennel meg vagyok elégedve. És ez is példátlan. :)
A mai délelőttöt 300 palánta elszórására szántam, de akkora eső volt, hogy térdig süllyednék. Az esőnap a szombat, ha akkor sem jön össze, akkor fedett helyen kell megrendezni a palántázást. :)