Aludtam egyet a tegnapi hírre és már egy kicsit optimistábban látom a dolgot:))
A Giro egy csapatidőfutammal kezdődik. Egy ilyen névsorral, mint az Astanáé, ha nincs technikai hiba vagy bukás, min. fél perccel nyerni kell a prológot DiLuca és Simoni csapat előtt.
Az első héten nincs nehéz szakasz, talán csak a 7. szakasz kivétel, de az sem olyan vészes, hogy ne lehessen tartani az előnyt. Az első komolyabb erőpróba a május 20-án kedden tartandó 39,4 km-es időfutam, amely tartalmaz kisebb nagyobb emelkedőket. A május 20-a azért fontos, mert majd 1,5 hetük van Leipheimernek és Contadornak egy kis erőgyűjtésre.
Két dologoban, azért egyetértünk egy Romandiai körversenyt megnyerni (nem akarom elkiabálni, de ezt ma már nem veszik el tőle) nem lehet úgy, hogy az ember nincs csúcs közeli formában, szóval én szerintem ebben a csapatban most Klöden a legbiztosabb pont. A másik, azért Leiphemer sem volt olyan rossz formában a Georgiai körversenyen, hogy nagyon aggódnunk kellene. Majd nem megnyerték a csapatidőfutamot a Giros keretnél jóval gyengébb kerettel. A hegyekben meg, hogy 2 ember le tudta sprintelni a cél előtt néhány 100 méterrel az nem olyan nagy baj. Aki a leggyengébb láncszem a trióból az talán Contador, de ezt erősen idéző jelbe tenném. Olvastam, hogy a fogbetegség miatt 1 hetet kellett kihagynia az edzésekből, utána folyamatosan edzett, igaz a Dauphine június 8-ai rajtára akarta időzíteni a csúcs formáját. Ha viszont mégse sikerül topon lennie, akkor is kiváló segítője lehet Leiphemernek vagy Klödennek.
Akkor térjünk vissza a Giro útvonalára. Ez a május 20-ai időfutam egyszerűen Klödennek és Leipheimernek van kitalálva. Itt minumum 1,5-2 percet kell, hogy adjanak DiLucának és legalább 3-at Simoninak. A többekről egyenlőre nem beszélek, mert ezt a 2 kerekest tartom a fő riválisnak.
És akkor jöjjenek a hegyek. Az első igazán komoly hegyi szakasz 2 héttel a rajt után május 24-én szombaton lesz. Ott meg fogjuk látni, hogy ki mit bír. Két hét van arra, hogy top formába lendüljenek az Astana sztárjai. Az Astana szóvivője szerint Leipheimer jó formában van szóval nem lesz itt nagy gond. Ami viszont aggodalomra ad okot, hogy a Giro hegyei jóval de jóval nehezebbek, mint a Touré. Nem tudom, hogy Leipheimer vagy Klöden életében felmenet-e már egyszer is a Kronplatzra vagy a Mortirolora? Kiszámíthatatlan, hogy ezeken a hegyeken mire lesznek képesek. Itt viszont majdnem biztos, hogy Simoni és DiLuca előnyben lesznek. Ezeken a hegyeken csak egy jó formában lévő Contador aki képes lehet megverni őket. Talán annyi kedvezmény van az Astánának, hogy a Kronplatzon időfutam lesz. Ja és az utolsó nap is időfutam lesz, ahol szintén perceket verhetnek bárkire az Astanások.
Elnézést, hogy a többi vetélytársról nem ejtettem szót, de persze róluk sem szabad elfeledkezni: Soler, Menchov, Karpets, Rujano, Brusehgin, Nibali, Ricco, Piepoli, SIUTSOU, Sella, Savoldelli.
Egyszóval a helyzet ezzel a last minute meghívással nagy nehéz, de nem reménytelen:))