drummond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2337

Én szerintem ez megszervezett színjáték volt, mind az Astana, mind az RCS részéről. Kb. egy hónapja írtam, hogy Patrice Clrec mondta, hogy lát esélyt arra, hogyha a Touron nem is, de a Giron indulni tud az Astana. Benne volt ez a cikk az AS nevű Spanyol sportujságban, de nem sokat beszéltünk róla. Én szerintem az Astana min. 1 hónapja tud erről az egészről, csak az volt a megállapodás, hogy nem szólnak róla. Több gyanús momentum is van:

Először is itt az AS cikkje. Másodszor: eredetileg Contador volt nevezve a Katalán körversenyre, amely a Giroval egy időben van, de kb. 2 hete lemondták. Harmadszor: Elméletileg tegnap este tudta meg Johann a hírt. De már ma 15.00-kor egy halál pontos névsor ott volt 9 fővel az Interneten és a csapat kijelentette, hogy a kerekesek és a személyzet valamint a buszok szerda estére ott lesznek Palermoban és nyerni fognak.

Mindkét fél nagyon jól járt, ha ez valójában így történt. A Giro hatalmas hírverést kapott és plusz nézettséget, az Astana pedig egy részvételi lehetőséget.

Előzmény: HPéter1978 (2335)