Anti-pope Creative Commons License 2008.05.03 0 0 8491
Hát, ez is megtörtént... A Kunság Volán emeletes buszával mentem, jó kis út volt. A vezető mondta a megállókat(!), ilyet még távolságin nem pipáltam. De...ez most hogy is jön ide?! nem is erről akartam... Naszóval, 14-essel kezdtem, jobb, ha rögtön letudom P-telepet. Már egy ismerős hölgyet láttam is a megállóban, de szerencsére szerintem ő nem ismert meg (én is csak valószínűsítem hogy ő volt). Buszra várva elhúzott szembe egy baromi ronda hosszú üvegkalitka, 63-as volt rajta...ezt még sosem láttam. Aztán jött végre az egyik kedvenc buszom, a zöld IK435, amin orosz felirat van. Leszálltam a Telepen, elkezdtem a megszokott úton sétálni, ahogy legutoljára 2000-ben. Már a Gödörnél változás állt be, átfestették, átnevezték. A megszokott kerítések is újak már, T-ék házán már végre van vakolat. De aztán, ami jött! Az én GÖRÖNGYÖS UTAM!!! Ahol én vezettem mindig a kocsit apám öléből... Leaszfaltozták! Ott építettünk még anno "csatornát", "bányásztuk" a köveket... Tyhe! A házig már nem mertem elmenni, de láttam, hogy az üres telket, a hullámdombjaimat beépítették! Oda mentem ki mindig a kutyákkal, ott szedtünk fenyőágakat... Ezután fordenc, hiszen 10:20-kor indul Zagyvarónáról a zöldtillancs visznya. P-teleptől az első megálló a város felé a temető, láttam, hogy épp egy temetés zajlik... (...) ... Betolta elég gyorsan, szintén Főtér, vártam a 63-ast. Első busz, ami jött, egy 7-es. Micsodaaa?! HETES?! Itt?! Dehát... annak a könyvtár felé kellene mennie!!! Japersze, építik az elkerülőt, megbolydult minden. Lefele meg elment a sárga Volvo 46-osként, pár percre rá jött a 63-asom, sárga Volvo volt! Ez hogy lehet?! Hiszen van egy kék meg egy sárga...és kész. Már kettő van a sárgából?! Már az is fura, hogy szólót küldenek a 63-as vonalra. Na, a camping... A strand tisztára kihalt, kiderült, hogy újabban már csak júniusban nyit ki. A Besztercén meg felhúztak egy Spar-t arra a tökjó üres placcra, ahol mindig az Icuka busza állt... Vissza szintén (az egyik) sárga Volvo, láttam jönni egy 27A-t... MIAHALÁL?! Huszonhét-A?! Ez meg mi az istennyila??? Azt már tudtam, hogy van újabban 25A, 75, 75A....de hogy huszonhét! Következett a 11B. A Losonci utat is teljesen megbolygatták, lámpák, körforgalmak mindenhol... Ez már nem AZ a város! Eszembe is jutott a Sting Engilschman-je...
Előzmény: Anti-pope (8490)