atomgond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 3888

Ugyanmár. A borász a birtokán, a méhész meg a kaptárainál öli halomra csapdáival a darazsakat. Nem gonoszságból, hanem mert egyiknél a termést, másiknál az állományt pusztítja el. Tönkretéve az éves kemény munkát, családok megélhetését, makro méretekben gazdasági kárt is okozva. A macska túlszaporodva szintén kártevő, mindíg is az volt.

Mondjuk szvsz erősen elkanyarodtunk a témától, én továbbra sem szeretnék megölni semmilyen állatot, még az utált macskát sem, nem tudnék neki ártani. Még azt is nehezen viseltem, amikor a Rotim elakpott egyet-kettőt, és kettéharapta a gerincét. Sőt, csak a gondom volt ezzel, mert így még a véres tetemet is nekem kellett valahogy elhelyeznem, jobbára eltemetnem, ami igen sok vesződéssel jár, nem beszélve arról, hogy utána a területet is ki kell fertőtleníteni.

Szóval ezt még úgy is nehezen viselem, ha a macska természetes ellensége végzi a dolgát, de én nem tudnék megölni egy macskát. Persze ha a kutya "épp nem ér rá", akkor azért gond nélkül hozzávágom a macskához a papucsot vagy a seprűt, ha látom, hogy épp ott hugyál a gyerek homokozójában, vagy túrja szét a szemetest. Szerencsére erre egyre kevésbé van szükség, főleg mióta átengedtem a teljes telket a kutyáknak őrjáratozni. Azóta kevés a macska, de azért néhány mcskasz*r  sajnos így is akad a fűben.

Előzmény: Törölt nick (3874)