Sz.Rita Creative Commons License 2008.04.30 0 0 666

Tisztelt Varga Úr, Ilu és a  Fórumozók!

Azt hiszem a mai napig igen türelmesen vártam, mondhatom sok mindennel! A lakásátadás  kb. 3/4 éves késésével s az azóta is meglévő, illetve felmerült hibák elhárításával kapcsolatban is mindig igyekeztem megértően viselkedni. Egy  héttel ezelőtt  is hasonlóképpen fordultam e-mailben  Iluhoz és Varga Úrhoz is. Mivel levelemre a mai napig egy sornyi reakció sem érkezett és az elmúlt év előzményeivel együtt  összeségében ezt már igen felháborítónak tartom, ezért véleményemet, tapasztalaimat én is megosztom "Mindenkivel".  Közzé teszem szerintem még mindig "finom és nőies" észrevételeimet abban a reményben is, hogy ezek után végre történik valami olyan, aminek történnie kellett volna már rég, tehát születnek megoldások!

Az alábbaikban tehát a múlheti levelemet idézem. Emellé még csak annyit, hogy nem mindenáron Varga Úrtól vártam volna visszajelzést, már az is nagyon pozitív, hogy valóban szakít arra időt és engergiát, hogy nyilvánosan is válaszoljon a kérdésekre. DE ennyi bosszankodás és ígérgetés után már írhatom azt is, hogy ELvártam  volna, hogy legalább más Valaki visszajelezzen, vagy megkaptuk a levelet és foglalkozunk az üggyel, vagy továbbítottuk XY-nak...stb. Mert ígéretek tényleg mindig vannak, elküldöm, felhívom, bedobom, stb. csak épp ember ill. ember lánya legyen a talpán, aki mindezt győzi kivárni! Tudom, ilyen az építőipar, sehol sem különb, hallani mindenfelé, de mára eljutottam oda, hogy bánom azt a megelőlegezett bizalmat, amivel átvettem annak idején a lakásomat! Ezért csak azt tudom tanácsolni minden jövőbeli liliomdombi lakónak,hogy ha már úgy döntöttek, hogy Önök is liliomdombiak lesznek, semmiképpen NE VEGYEN ÁT lakást addig, amíg abban  tényleg nincs minden készen úgy ahogyan a szerződésben megegyeztek, mert rengeteg felesleges bosszankodástól, idegeskedéstől, stb. kímélhetik meg magukat!!! Akinek pedig valamilyen oknál fogva már annyira sürgős a költözés, hogy mindettől kénytelen eltekinteni, hát szerelkezzen fel jónéhány óriási adag türelembombával és készüljön fel arra, hogy minden tartalékolt, meglévő és nem meglévő türelmére is szüksége lesz!!!!

Szoval, akkor a múlheti levél:

"Mivel telefonon keresztül többszöri próbálkozásra sem tudtam Ilut elérni s a korábbiakhoz képest az építkezésen az iroda is üresnek tûnik, (bár elõfordulhat az is, hogy én túl korán, illetve késõn indulok, érkezem) ezért írok.

Elõször is elnézést, hogy Önöket zaklatom olyan dolgokkal, amikkel esetleg közvetlenül nem Önökhöz kéne fordulnom, de már nem tudom kihez fordulhatnék ebben a helyzetben, hogy végre megoldódjanak azok a kényelmetlen körülmények, amik miatt a beköltözés ellenére nem tudok sajnos megnyugodni!

Észrevételként még elõzetesen annyit, hogy a kötbér kifizetése napra pontosan megtörtént, úgy, ahogyan arról korábban írásos információt kaptam s ahogyan azt Varga Úr ígérte a fórumon is, köszönet érte! A kommunikáció jóformán mindenkivel gördülékenyen, segítõkészen és teljesen korrekten zajlik, (már amikor sikerül kommunikálni:-), ezeket mindenképpen a Liliomdomb Kft. elõnyére írom, de a szerzõdésben ígért 100 %-os minõségtõl igen messze van a kivitelezés! S én már mondhatnám akár azt is, hogy nem is a 100 %-os minõséget várom, de azt igen, hogy végre elkészüljön, ami még hátra van.

Esetleg Kozár Viktor (Õ a 2. épület magas, õszes hajú, fiatal építésvezetõje, ugye?) telefonszámát ha el tudnád küldeni nekem légyszíves Ilu, ha Õ illetékes ezen ügyekben, akkor reményeim szerint talán gördülékenyebb lehetne a dolog, ha felvenném vele a kapcsolatot.

A következõk kérdésekre várnék válaszokat:

1. Ilu: eljutott-e hozzád mindkét papír, amit a postaládába bedobtam: egyik a vízmûhöz a nyomtatvány, a másik a lakásátadási jegyzõköny egyik példánya? (Ezt tegnap tudtam bedobni.
  2. Mikor várhatom, hogy megkapom azokat a kulcsokat, melyeket már a lakásátadáskor kellett volna: lépcsõház kulcs, folyósón lévõ mérõóraszekrény kulcs, stb. most nem emlékszem fejbõl, h. kellen-e lennie még többnek is?
  3. Kb. három hete ígérték kollégák (sajnos nem emlékszem a Fiatalember nevére, de úgy tudom Liliomdombos, az Õ nevét is szeretném megtudni, a következõ telefonszámról hívott: 06 30 928 2918), hogy megrendelték a fürdõszobaajtóhoz a keretet, aminek beérkezése kb. 2 hét, mert, valószínûnek tartom, hogy a lakásátadás elõtti sérült kád kicipelésénél sérülhetett meg több helyen is elég csúnyán. Mivel nem kaptam példányt az átvételnél a Gyuszi bácsi, illetve még egy kolléga által kézzel kitöltött hibajegyzékrõl, ezért ezt nem tudtam felmutatni annak a Fiatalembernek, aki ennek kicserélését ígérte, ezért ebben is szeretném a segítségedet kérni, hiszen megígértem neki, hogy visszajelzek, amit van információm.
  4. Tudnának-e segíteni abban, hogy a kertbõl mikor várható, hogy végre lesz valami? Szeretném használni, de a terasz burkolólapjait is már kb. egy hónappal ezelõtt felszedték, abból a célból, hogy majd most fixen én rendesen rakják le. Vajon mikor? Füvet a Liliomdomb fog ültetni a lakáshoz tartozó kertekben? Mindehhez gondolom a kertnél lévõ mellvéd leburkolására volna szükség elõször.
  5. A teraszomon lámpabúra nincs felszerelve, úgy láttuk, a többieknél ez adott...
  6. A folyosón ki van égve emlékeim szerint több lámpában is az izzó, illetve abban a kapcsolóban, ami közvetlenül az én lakásomhoz "tartozik", nem ég a sötétben segítséget nyújtó kis zöld fény sem!
  7. Az elõszobában úgy szerelték fel a konnektort, hogy tulajdonképpen amikor kihúzok egy dugót belõle, ha nem szorítom erõsen a falhoz, hát ki is szakadna.
  8. A fürdõben és a konyhában is van repedt csempe, ezek helyett is kaptunk már ígéretet újakra. (Köszönöm, nem bánom,már azt sem, ha nem a Liliomdomb cseréli ki, megoldjuk magunk, csak arra a néhány csempére volna szükség!)

Kérem legyenek szívesek visszajelezni, kihez fordulhatnék ezekkel a problémákkal és mikor várhatok megoldást!

Kellemes napot Önöknek!

Köszönettel és Tisztelettel...."

A fentiekben csupán leírtam, ami már nagyon kikívánkozott, de remélem nem kell eljutnom arra a szintre, hogy egyenesen és mindenáron lebeszéljem azokat, akik inkább bíztatást várnának egy  liliomdombi  lakásvásárlással kapcsolatban!!!

Megoldásaikat most már türelmetlenül várva!:

Sz. Rita