atomgond Creative Commons License 2008.04.30 0 0 3763

Te is ferdítesz keményen. A veszett róka csak egy szélsőséges példa volt, kár ezen rugózni, viszont a homokozóba akár naponta képes belehugyálni egy macska, hacsak nem lövöm le még idejében. Persze neked igazad van abban, hogy egy sor más probléma is érheti a gyereket. De ha már éppen a sok ostoba hülye miatt úgy döntöttünk, hogy vidékre költözünk saját házba ahol nincs autó, nincs zaj, nincs büdös, nincs közösségi homokozó tele macska, kutya, és hajléktalan kosszal, akkor talán legyen már szabad elvárnom, hogy a helyi ostoba macsakás asszony kis kedvencét tartsa ott ahová való, az ölébe.

Persze lehet úgy is élni, hogy az ember hadat visel a szomszédai ellen, és élete fő kérdésévé teszi pl. a macskaszart - csak akkor magával szúr ki legjobban.

Kínosan ügyelsz arra, hogy a valós problémához ne szólj hozzá. Hadat a szomszéd üzen azzal, hogy a macskája által betolakodik a kertembe. Te mit lépnél arra, ha holnaptól egy "kedves" szomszéd a sertéseit hagyná berombolni a virágoskertedbe, mondván ez itt a "nem csak pacsirtás vidék", az állatnak meg szüksége van mozgásra?

A hadüzenet oka pedig az, hogy egyesek elvárják a kompromisszumot, míg ők nem hajlandók erre. Nekem is vannak kutyáim, de amikor úgy döntöttem tartani fogom őket, akkor számomra evidens volt, hogy ezzel mást nem zavarhatok. Olyan elvetemült vagyok, hogy még keményen költöttem is komoly kerítésre, mely képes megakadályozni az én kis kedvenceimet abban, hogy hivatlanul elkószáljanak a szomszédba. Sőt, ha mondjuk hajnal kettőtkor indokolatlanul sokat ugatnak, akkor képes vagyok felkelni és rászólni, mert van annyi eszem, hogy fel tudom fogni, hogy a másik család reggel dolgozni megy, a gyereke meg iskolába, és elég nehéz úgy aludni, ha egy bolond kutya folyamatosan, egész éjjel ugat. Érdekes, a kutyáim kb. 2hónap után leszoktak az éjjeli ugatásról, azóta no problem. Látod, ilyen is létezik, ezt is meg lehet oldani, és még a karikagyűrű sem esett le az ujjamról. Lehet törődni felelősségteljesen azzal, hogy saját állattartásommal ne zavarjak másokat. Ha nekem megy, másnak is menne, persze sokkal egyszerűbb izzadtságszagú kifogásokat keresni mint beismerni, hogy tévedtünk, és nem tesszük helyesen amikor a macskát hagyjuk grasszálni akárhol. Úgyhogy a hadüzenetet részemről jogosnak tartom, mert a béke nem úgy néz ki, hogy én mindent betartok annak rendje és módja szerint, a másik meg tojik mindenre.

Előzmény: Dogfüggő (3759)