Kedves Fórum!
ma reggel megérkezett az L100 és a 125-ös lezli. Még sajnos nem próbáltam ki őket, mert egyrészt brit csatlakozóval érkeztek, másrészt késett a szállító... hát valóban nem pihekönnyű darabok.
Jövő héten szólniuk kell a gospel-kórusom koncertsorozatán a MOMban, szóval kicsit bele akarok nézni, hogy ne legyen gáz. Mivel ötéves süldő koromban nyákokat kellett forrasztanom, ezért érthető módon tízéves koromra elment a kedvem az elektronikától. Kiválóan szerelek villanyt, de a gyengeáramhoz s...gg vagyok. Megköszönném, ha ellátnátok egy-két egyszerű iránymutatással (ok, egy villanymotort még felismerek :) ), hogy mit nézzek meg, mi az, ami hibás lehet.
Az eladó mondta, hogy nem is használta, de nem is olajozta az utóbbi időben, szóval az állítólag benne lévő olajosüvegből az állítólag beleragasztott útmutató szerint beolajozom, mielőtt bekapcsolom.
Van olyan, amit még érdemes megnézni bekapcsolás előtt?
Az eladó kiszedett 3 csövet az orgonából és 9-et a Leslie-ből, azt visszapakolom. Azt gondolom, nagyon nem tudom elszúrni, remélhetőleg nem elforgatva fogom beletaposni.
Kérdés, hogy melyik cső szokott könnyen elszállni, és hogy valaki tud-e nekem eladni olyat. Nem szeretném, ha koncert előtt derülne ki, hogy megnémult a kincsem. Van még más, ami hirtelen halálhoz vezethet, és érdemes a cserére felkészülni?
Ha valakinek van egy eredeti L100-as padja, megköszönnék egy lehetőséget a megnézésre.
A félhold-kapcsolók tetejéről a kis fekete műanyag hiányzik, arra vevő lennék, ha valakinek van.
A Leslie-be benyúltam cipekedés közben, és azt éreztem, hogy az alsó dob felső pereme kissé rojtos. Valószínűleg valamilyen pozdorjalemezből van a felső körlemez kivágva, és a széle a festéstől vagy a nedvességtől kiszálkásodott. Ez gyári vagy buher?
A 6-pin kábel forgatható vagy annak is van egy konkrét állása, ahol jó?
Végül pedig: nem szeretnék úgy lefeküdni, hogy nem hallgattam meg, milyen az, mikor sz*rrá-f*ssá van torzítva a Leslie hangja. Légyszi írjátok le, mit hová kell állítanom! Nagyon fontos lenne :) a Leslie erőlködőjét kell elektronikusan túlvezérelni, vagy magát a hangszórót fizikailag, a végfokkal?
Előre is köszi minden segítséget.
Ha ma este megszólal, akkor úgyis hajnalig játszom, szóval holnap ne várjatok :)
Szilárd