Konnektororrú Creative Commons License 2008.04.28 0 0 533
Én az elején pisztollyal kezdek, aztán a második szintre lépve fölszedem a Viper 5-öt (baromi jó fegyver a maga szintjén). Aztán a Strelok-stashben ott a gyorslövő AK-47, ami kihagyhatatlan, szerintem a legsokoldalúbb fegyver az egész játékban. Lőszer van hozzá szarásig, aztán meg a gyors tüzelés miatt fene pontos. A banditák gyárépületénél megmentem a Duty-fickót, akkor a másik Duty ad hozzá távcsövet is. Meg valahol akasztok hozzá gránátvetőt is, de azt már nem tudom, hol. Így együtt simán veri az Obokan-t. Aztán ha visszamegyünk Jantarba, mielőtt elmennénk lekapcsolni az agyferdítőt (azért pl., hogy disznófarkakat meg Bloodsucker-szívókákat adjunk el a tudósoknak, mert csak azok veszik meg, de azok jó pénzért), akkor a Wild Territory-ban ránktámad pár boldog seggfej, és el lehet venni tőlük a távcsöves TRs 301-et, ami a világoszöld dobozos (NATO?) lőszert használja, tehát szintén bőséges az ellátottság. Onnantól kezdve egészen az agyferdítő végéig a távcsöves-gránátvetős gyorslövő AK meg a távcsöves TRs301 együtt tökéletes páros. Az agyferdítőből való kijövetnél felszedhető a TRs301 helyett az FT200M, na az aztán atom egy csúzli. Aztán még útközben kerül egy hangtompítós VLA is az AK helyett (szürke dobozos lőszer), és az FT200M-VLA párossal már befejezhető a játék. Távolra FT200M, közelre VLA: egy tártól egy exoskeletonos megfekszik, ráadásul ha ügyesek vagyunk, a hangtompító miatt nem is tudja, honnan kapja az áldást. Ja, és persze végig a gránátok: kis gyakorlással marha jól használható fegyverek azok is. Például remekül ki lehet velük ugrasztani a nyulat a bokorból, és kis szerencsével a gránáttól megijedt ipsék pont felénk vonulnak vissza, ráadásul nekünk háttal. Zárt téren ideális.

A Stalkerben rengeteg fegyver van, de teljességgel kihasználhatatlan az arzenál. Például minden pisztoly egyaránt szart sem ér, amelyik meg igen, ahhoz lőszer nincs. A sörétes puskák egytől egyig teljesen használhatatlanok, hihetetlen, hogy 10 méterről egy egész tár kell egy nyamvadt balfék kinyírásához. A mesterlövészpuska a Vörös Erdő vége kivételével úgyszintén semmit nem ér, mert hiszen mozgunk, no meg vagy 2-3 lövés kell egy erősebb páncélos arc kilövéséhez, viszont lőszer alig van hozzá. A Bulldog 6-tal jó eséllyel magunkat nyírjuk ki, ráadásul jobban járunk, ha visszavisszük a Voronyin tábornoknak, mert király páncélt ad érte cserébe. A Gauss-ágyú egy vicc, az RPG jól meg van csinálva, viszont gyakorlatilag nulla hozzá a lőszer. Jó, az kétségtelen, hogy a sokféle fegyver, bármennyire is nem kihasználható, növeli a realisztikus érzést.
Előzmény: scottish (532)