sancarlosp Creative Commons License 2008.04.26 0 0 664
Tisztelt Varga Úr,

Tényleg nem megszokott, hogy egy ügyvezető válaszol a fórumon, ezért, külön köszönet!
Köszönet azért is, hogy a liliomdomb környékét és rendbe rakták, itt a kerítésen kívül eső részek rendezésére gondolok!

Az európea fórumába is írták már (bár szerintem nem oda való), a kerítésen belül is rendet kéne tenni. Nem az európea oldalára való, mert a kert részt még nem vettük át, így, ez még a Liliom dolga lenne.
Én nagyon szívesen benne lennék egy társadalmi munkás gyomlálásban is, megfelelő eszközök biztosításával, a lényeg, hogy valahogy ki kéne gyomlálni. Kezd elég csúnyán kinézni a dolog, de ez a legkevesebb, rendelet van arról, hogy ezt a tulajdonosnak meg kell tennie, különben pénzbírsággal büntetik. A környék lakói csupán „jóindulatból” is jelenthetik a dolgot, nem kéne ezt megvárni…

Ha már zöld terület, akkor felvetnék egy kényes témát, amiről már volt szó igaz más formában. Egészen pontosan arra gondolok, hogy az elkészült dolgok mások lettek, mint amit a terveken, maketten láttunk.

Sem a weboldalukon, nem szerepel, illetve szóban sem közöltek olyat, hogy a látványtervek, vagy a makett csak illusztráció, és a végeredmény eltérhet majd ezektől. Ellenkezőleg, a weboldalukon a következőket írják:

készítettünk egy makettet, ami a lakópark tökéletes kicsinyített mása

Illetve

Az elsődleges látványtervek több lépcsős finomításának végtermékeit Ön is megtekintheti, és meggyőződhet róla: a Liliom Dombot valóban zöld területben gazdag, harmonikus lakókörnyezet jellemzi.

Azon túl, hogy nem mindenhol azt az anyagot használták, mint amit a maketten, illetve a látványterveken, illetve a kerítés is teljesen más, zöld területek aránya sokkal kisebb.

A maketten és a látványterveken is látható, hogy teljesen más magasságban halad az úttest, és így nincsen támfal mellettük, viszont a támfal helyett zöld területek van, amik minimális lejtéssel érik el a földszinti lakások teraszmagasságát. (a hatalmas garázsszellőzőkről nem is beszélek)

Nem írnék erről, ha nem lenne nagyon szembetűnő a különbség, szerintem kb fele annyi a zöld az 1-es ház előtt, mint a látványterveken, illetve a maketten.

Ezt orvosolni, csak elég nagy munkákkal lehetne, gondolom, vagy egyáltalán nem lehet. A kérdésem a kompenzációra vonatkozik. Mit terveznek tenni, hogy ezt ellensúlyozzák, hol lesz több zöld?