Tisztelt Lala!
A következő történt. A dokumentációt, minden szükséges egyébbel, közműnyilatkozat stb..beadtam. Mint utólag kiderült a zsűri április elején ülésezet, ahol elutasították. Erről én, mint építtető sem telefonon, sem levélben értesítést nem kaptam. A leendő szomszédaim értesítést kaptak, hogy xy építési engedély iránt kérelmet nyújtott be. Leendő szomszédasszonyom be is ment az önkormányzathoz, hogy megnézze a terveket, mivel én sajnos nem tudtam eddig megmutatni neki, elkerültük egymást. Ott közlték vele, hogy bele sem nézhet a dokumentációba, mivel a zsűri visszadobta. A tervezőm kapott egy értesítést postán 4 db olvashatatlan aláírással, hogy az épület tömege nem megfelelő, a homlokzat egy fos, meg öncélú az egész stb.... Hangsúlyozom, hogy ez nem egy döntés, nem alakszerű, vagy attól eltérő határozat vagy Ket. szerinti végzés, hanem öt sor aról, hogy a három hónap alat megszületett terv egy rakás szar. Mindez az esztétikumra, mint szubjektív tényezőre való hivatkozással. Ami ugyan szempont lehet, mint írtam, hogy a településképbe illeszkedjen, de ez eg yház, nem víztoony, nem piramis stb...egy normál családi ház. A levél jogorvolsatot nem tartamaz, olvashatatlan aláírás stb...
Ennyi. Merő jóindulat és segítő szándék. A vonatkozó jogszabályokat HÉSZ, OTÉK a tervezőm ismeri és én is belemélyedtem.