Nézd Kedves Zoltán én nem hiszem, hogy tévednék de mert látom igen nagy számú topikban írogatsz meglehet összekevered a dolgokat. Pl. a "sokszáz milliárd ember" hol van itt ?
Én a meddő szőrszálhasogatásból szállok ki. A tapasztalatom a mezőgazdaságra szorítkozik és nem a meddő vitatkozásra.
Persze az se ártana ha saját beidézett linkjeidet végigolvasnád, pl a wikipédia, mert kiolvashatnád belőle a pazarló világban jelenleg kb. a népesség kb.15 %-a él, akik szinte biztos nem 100%-ban szórják el az élelmet. De ha úgy lenne, akkor sem ők kívánnak még több elszórni valót.
Persze az is benne vanaz idézett wikipédiában, hogy 1965-ben 3,3 milliárd, míg 2005-ben 6,45 milliárd embernek kellett jóllaknia úgy ahogy. A dupla annyi embernek valószínű dupla annyi élelem kell és még a pazarlók igényeit is ki kell elégíteni.
Kíváncsi vagyok arra, hogy ha az 1960-as évek elejei hektáronkénti 1,4 tonnáról hektáronkénti 2,7 t/ha 1990 körülire nem nőtt volna termelés, akkor most mennyien éheznének.
De mindegy ezek csak számok, tudom ott van a gazdagok növekvő igénye a pazarlásra alapvetően azt kell kielégíteni és nem az újabb millióknak kell az élelem.