stevie wonder Creative Commons License 2008.04.25 0 0 5206

Ámbár az előző autóm gyári fogyasztási adata is 9 l felett volt városban én meg sosem mentem 8 l fölé. Inkább 7- 7.5 l volt.

Ez erzek, odafigyeles es szerencse kerdese (forgalom).

Mikozben emberek ezrei panaszkodnak, hogy a gyari adatot soha nem sikerul elerniuk, addig nekem minden autommal literekkel is a gyari adat alatt marad a fogyasztasom.

Trukkjeim:

- nem kell soha dugoban autoznom, a reggeli csucs utan megyek csak be a varosba.

- a varosi napok utan idonkent parszaz kilometer autopalya jon, ami "kiegeti" a lerakodasokat

- az autom muszaki allapota mindig optimalis, alacsony viszkozitasu olajokat hasznalok, a legszurot max 15 ezrenkent cserelem. 

- odafigyelek a gumitesztek eredmenyere, es ha nem is ez az elsodleges szempontom, de igyekszem alacsony gordulesi ellenallasu gumikat hasznalni

- varosban is az autopalyas terhelesnek megfelelo guminyomast hasznalom

- igyekszem elore atgondolni a forgalmi helyzeteket, keveset fekezek, inkabb a motorfeket hasznalom

- ha lehetoseg van ra, intenziven gyorsitok, majd az utazosebesseg eleresekor otosbe (hatosba) kapcsolok. Tipikusan 1-2-5, vagy 1-2-6 (!) a kapcsolasom.

- a board computer mindig a pillanatnyi fogyasztast mutatja. Igyekszem gyorsan "megtanulni" az autot, utana pedig eszrevenni, ha a fogyasztasmero jelzi, hogy valamit benazok. 

Előzmény: kakszilali (5201)