Dinsdale Piranha Creative Commons License 2008.04.25 0 0 876

Én azt mondom, hogy az építészé nagyon felelősségteljes munka, vagy nevezzük hivatásnak is akár kinek mit jelent. Én értékelem azt a komlex tudást, amivel egy ilyen szakember rendelkezik és tudom, hogy ezt az ismeretet meg kell fizetni. és ugyanakkor sajnálom is, mert mikor ez a dolog kiderült, akkor az tervező hihetetlen módon kikelt magából. Tudom tőle, hogy annak ellenére, hogy vanak sztártervezők, és kevésbé nevesek is, harc van a megbízásokért. És persze, ha pozícióban vagy, azt fel lehet használni arra is hogy mellékeshez juthass. Én megbízom az építészemben, mert garancia az a szakmai tudás és emberi hozzáállás, amit a sok hónapos együttműködésünk alatt felmutatott. Neki semmilyen szempontból nem lehet érdeke, hogy olyat adjon ki a kezéből, amit nem vállal fel, ami elhibázott, rossz.

De nem tudom, hogy egyemberként hogyan lehet felvenni a küzdelmet a faszkalapokkal. És azt sem értem, hogy külön tervtanácsra miért van szükség. Illetve most már értem. De azt nem igen tudom, hogy egy főépítész, hatóságként megtorpedózhat-e egy olyan építési engedélyt, amely a szabályzaban foglaltakat betartja, viszont az ő egyéni izlésének nem megfelelő épületre irányul. Én úgy gondolom, hogy nem. Nem lenne szabad....persze akkor be is lenne zárva a kiskapu.

És a felügyeleti szervnél nem lehetne esetleg inditványozni, hogy a főépítész úr regnálása alatt megépült épitményeket felülvizsgálják,elévülésen belül? Számtalan olyan ingatlan van abban a községben, ami tényleg nem illik a településképbe, ahol láthatóan amaximális beépíthetőséget meghaladóan van a telek beépítve, ahol a kerítés nem felel meg az építési szabályzatban foglaltaknak. Ilyenkor nem lehetne feletenni a kérdést a közigazgatási hivatalnak, hogy te ez itt meg itt igy és igy van. nem néznél utána, hogy hogyan valósulhatot meg? És akkor persze nem beszéltünk aról, hogy egy ilyen évtizedes tapasztalatokkal rendelkező "szakembernek" nyilván megvan a megfelelő kapcsolatrendszere a különböző hivatalokban, a kamarában, akik fel is takarnak neki.  És a végén megkapja a köcsög tőlem a megbizást, mert nekem viszont kell a ház.

Szomorú, szomorú, de jellemző is erre a szarkupacra, amiben élünk. De nagyon remélem, hogy az ilyen júdáspénzt a tisztelt főépítész úrnak lesz alkalma a saját gyermeke temetésén virágra költenie.

Előzmény: cimbóka (875)