"megérdeklődted, mit tartalmaz „a.........Felügyelőség által kiadott TTO...../2007. sz. megkeresés”?)."
Nem érdeklődtem meg! A kezemben van a fénymásolata, talán ez több, mint érdeklődés. Gondolod, hogy véletlenül kérdezem, amit kérdezek?
Na kéremszépen, mindannyian hülyék vagyunk, csak a Natura felkent emberei helikopterek.
Ma elmagyarázta egy illetékes, hogy a "kiemelt jelentőségű természetvédelmi területnek jelölt terület" nem azt jelenti, hogy az most csak jelölt, de később majd véglegesítik a helyzetet, hanem ennek a területnek ez a neve.
Amikor a közlöny megjelent, az az egész állapot már végleges volt, tehát ne keressek a véglegesítésről rendelkező rendeletet.
A fene enné meg a sok civilt, aki nem tud Naturául!
Az, hogy a német, vagy a holland büszke-e a területének naturásítására, azt nem tudom. A német és a holland államot jó lenne, ha követendő példának tartanánk, de azt hiszem egyelőre nagyon nagy távolságra vagyunk attól, hogy magunkat hozzájuk hasonltsuk.
Amit korábban írtam: A finn állam tudta, hogy mi a kötelessége az állampolgárával szemben, aszerint is cselekedett. A magyar állam meg kötelezi az állampolgárát, hogy nyelje le a békát, ha pedig nem akarja, akkor lenyeleti vele.
Ne nyugtasd a lelkiismeretedet, hogy semmiség ez az egész. Nem az! Nagyon durva beavatkozás ez a magán földtulajdonlásba.
Olvass bele a másik természetvédelmi topikba. Már akkor szóltam ezekről a dolgokról, amikor a MH cikkének még nyoma sem volt. Nem én vettem át az MH megállapításait, hanem a korábbi felvetéseimre erősített rá a cikk.
A pártpolitikusok meg tehetnek egy szívességet, akármelyik oldalon vannak is. De ehhez a témához talán nem sok köze volt a politikusoknak, ugyanis nem törvény szabályozza a Naturát, csak rendeletek. Szerintem ebben az esetben a zöld apparátus szépen megvezette a kormányt is, meg a miniszterét is.
Az pedig, hogy a jogász hozzánemértő-e, nézőpont kérdése. Lehet, hogy a természetvéelmi szakemberek a szakmájuk szempontjai szerint tették a lépéseiket, de ez nem jelenti azt, hogy minden lépésük jogszerű is volt. Ezt pedig a jogász csak-csak jobban meg tudja ítélni.